Un avion al companiei Ryanair a fost reparat cu bandă de scoci

După incident compania a insistat că siguranţa pasagerilor nu a fost periclitată, cu toate că unii pasageri şi-au exprimat temerea pentru viaţa lor.

RomaniaTV.net
26 oct. 2011, 06:21
Un avion al companiei Ryanair a fost reparat cu bandă de scoci

Cei două sute de pasageri ai unei curse aeriene ce aparţinea companiei irlandeze Ryanair au suferit şocul vieţii lor după ce avionul în care se aflau s-a depresurizat la puţin timp după decolare deoarece hubloul din cabina pilotilor era izolată cu bandă adezivă.

Incidentul a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, la bordul unui aparat Boeing 737-800 care transporta 200 de pasageri şi care efectua o cursă între aeroportul londonez Stansted şi capitala Letoniei, Riga, relatează Daily Mail.

Autoritatea aviatică irlandeză a efectuat deja o anchetă, afirmând că banda adezivă a fost utilizată pentru protecţia unui geam nou, iar siguranţa pasagerilor nu a fost pusă în pericol nici un moment, potrivit Mediafax.

 

„Puneau bandă adezivă pe fereastra din faţa avionului chiar în timp ce stăteam noi la coadă”, a declarat Anthony Neal, un pasager în vârstă de 33 de ani, care s-a aflat la bordul avionului împreună cu un grup de prieteni.

„Un bărbat era căţărat pe scară, iar altul era ieşit în afară pe fereastra de la cabina piloţilor”, a adăugat acesta. „După aproximativ 20 de minute de zbor, pilotul a anunţat că a apărut o problemă cu hubloul frontal, avariat într-un zbor anterior şi că trebuie să se întoarcă (pe aeroportul) Stansted”, a adăugat pasagerul, care a subliniat că „oamenii erau îngroziţi”.

Ryanair este o companie aeriană irlandeză și este liderul companiilor de transport aerian low-cost din Europa.

În 2008 compania a intrat pe piaţa din România cu o serie de curse de pe aeroportul Arad şi ulterior, de pe aeroportul Kogâlniceanu din Constanţa.


loading...