Un avion cu 29 de pasageri a dispărut de pe radar în Rusia UPDATE: trei zile de doliu naţional

Un avion cu 29 de persoane la bord a dispărut marți în regiunea Kamceatka din Extremul Orient rus, au anunțat oficialii locali.

06 iul. 2021, 09:36
Un avion cu 29 de pasageri a dispărut de pe radar în Rusia UPDATE: trei zile de doliu naţional

UPDATE.

Autoritățile locale din peninsula Kamceatka au decretat trei zile de doliu după moartea celor 28 de persoane care se aflau la bordul avionului An-26, prăbușit marți când încerca să aterizeze. Până acum, echipele de intervenţie au recuperat corpurile neînsufleţite a şase victime.

UPDATE. Echipele de căutare au găsit bucăți din epava avionului într-o zonă de coastă, în largul Peninsulei Kamceatka. Aparatul se pregătea de aterizare când a dispărut de pe radare.

UPDATE: Avion dispărut în Rusia. ”Eforturi de căutare sunt în curs”, declară ea. ”Tot ceea ce ştim pentru moment este că s-a pierdut contactul cu avionul şi că (acesta) nu a aterizat”, potrivit purtătoarei de cuvânt. Avionul era operat de către o mică firmă locală din Kamceatka, o peninsulă uriaşă situată în Extremul Orient rus, foarte puţin populată.

Agenţiile ruse de presă scriu, citând oficiali locali, că la bordul avionului se află 28 de persoane, inclusiv şase membri ai echipajului şi unul sau doi copii.

Diverse ipoteze sunt evocate cu privire la soarta aeronavei. O sursă declară agenţiei oficiale ruse de presă Tass că avionul s-ar fi prăbuşit în mare, iar altă sursă declară Interfax că aeronava s-ar prăbuşit în apropierea unei mine de cărbune, în propiere de Palana.

Un avion cu 29 de pasageri la bord a dispărut de pe radar în Rusia, arată agenția de presă TASS. Potrivit Procuraturii Transportului pentru Orientul Îndepărtat, avionul se afla într-un zbor de pasageri din Petropavlovsk-Kamchatsky către satul Palana. La bord sunt 23 de pasageri și șase membri ai echipajului.

Avionul AN-26, cu 23 de pasageri și 6 membri ai echipalului la bord, care zbura din orașul Petropavlovsk-Kamchatski spre localitatea Palana, nu a făcut o comunicare programată. Potrivit ministerului local al transporturilor, aparatul a dispărut și de pe radare, relatează Bloomberg.

O anchetă a fost lansată și o misiune de căutare este în desfășurare.

Două elicoptere au fost mobilizate pentru a căuta aparatul care, potrivit unor surse, ar fi putut să se prăbuşească în mare sau să se izbească de sol lângă o mină de cărbune de lângă Palana.

Avion prăbușit în Rusia! Nouă pasageri au murit, alți 17 sunt răniți

Rusia are de multă vreme o proastă reputaţie în ceea ce priveşte securitatea aviatică. O proastă mentenanţă tehnică şi reguli de securitate lipsite de rigoare au marcat în mod durabil sectorul aeronautic rus.

Cel mai recent accident grav datează din luna mai 2019, cu aterizarea forţată a unui Suhoi Superjet al companiei naţionale Aeroflot, care a luat foc pe pista unui aeroport din Moscova. În accident au murit 41 de persoane.

În februarie 2018, un AN-148 al Saratov Airlines s-a prăbuşit la scurt timp după decolare lângă Moscova, iar 71 de persoane şi-au pierdut atunci viaţa. O anchetă a stabilit atunci că la originea accidentului a stat o eroare umană.

Un avion MIG-29 s-a prăbușit în Marea Neagră. Nu se știe dacă pilotul a supraviețuit

Cel puţin 50 de morţi în Filipine, în urma prăbuşirii unui avion militar, unul dintre cele mai grave accidente aeriene din istoria armatei filipineze

Forţele de securitate filipineze căutau luni, pe o plantaţie de cocotieri, înregistratorul de zbor al unui avion de tranport militar care s-a prăbuşit duminică în sud-vestul arhipelagului şi a ucis 50 de oameni, relatează AFP.

Este vorba despre unul dintre cele mai grave accidente aeriene din istoria armatei filipineze. Un avion de tip Hercules C-130, la bordul căruia se aflau 96 de persoane – majoritatea tineri recent absolvenţi care se duceau să lupte împotriva insurecţiei islamiste la Jolo -, a ratat pista la aterizare pe această insulă, în condiţii meteorologice bune.