Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbuşit: s-a găsit CUTIA NEAGRĂ. Nu sunt supravieţuitori, primele imagini VIDEO

Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit în Rusia, după ce s-a prăbușit în afara Moscovei, scrie AFP. Cursa regională a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a părăsit aeroportul din Moscova către oraşul din apropiere de Munţii Ural. "Nu există nicio şansă pentru a mai descoperi supravieţuitori", susţin surse pentru presa din Rusia.

RomaniaTV.net
11 feb. 2018, 12:28
Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbuşit: s-a găsit CUTIA NEAGRĂ. Nu sunt supravieţuitori, primele imagini VIDEO

UPDATE: Conform Russia Today, care citează Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă,  a fost găsită cutia neagră a aparatului, care conţine înregistrarea discuţiilor din cabina piloţilor, şi a fost făcută publică şi lista victimelor.

Site-ul gazeta.ru citează surse din rândurile investigatorilor care afirmă că pilotul a raportat o defecţiune tehnică şi a solicitat aterizarea de urgenţă pe Aeroportul Jukovski.  Surse oficiale nu au confirmat însă această ipoteză, notează The Guardian.

Alte informaţii indică faptul că unul dintre motoarele ar fi explodat înaintea prăbuşirii.

UPDATE: Trei cetăţeni străini şi trei copii s-au aflat printre pasagerii avionului prăbuşit în Rusia

Trei cetăţeni străini şi trei copii s-au aflat printre cei 71 de pasageri ai avionului care s-a prăbuşit duminică în Rusia, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a anunţat un reprezentant al serviciilor de intervenţie, relatează site-ul agenţiei Tass.

UPDATE Avionul care s-a prăbuşit în Rusia nu avea nicio problemă tehnică, susţine compania aeriană Saratov

Avionul de pasageri care s-a prăbuşit duminică în Rusia nu avea nicio problemă tehnică, iar piloţii nu au solicitat o aterizare de urgenţă, a anunţat compania aeriană Saratov Airlines, relatează site-ul agenţiei Tass.

„Echipajul era experimentat, avionul era de încredere. Nu a fost semnalată nicio problemă tehnică. Echipajul nu a solicitat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Zukovski (n.a. – aflat la 40 de kilometri sud-est de Moscova)”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Elena Voronova.

La manşa avionului care transporta 65 de pasageri pe ruta Moscova-Orsk se afla comandantul Valeri Ivanovici Gubanov, care avea peste cinci mii de ore de zbor la activ, dintre care 2,166 pe acest tip de aeronavă.

Aeronava Antonov An-148 a fost fabricată în 2010 şi a intrat în serviciul companiei aeriene în acelaşi an. Prima cursă a fost efectuată în iunie 2010, iar recordul privind timpul de zbor continuu, fără o revizie, a fost stabilit în 2011 – 400 de ore şi 45 de minute.

Între timp, autoritatea de aviaţie a Rusiei a constituit o comisie de anchetă formată din patru specialişti. Autorităţile au descoperit una dintre cutiile negre ale aeronavei Antonov An-148.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a cerut folosirea unor drone pentru analizarea zonei în care s-a prăbuşit avionul de pasageri, precizând că au mai fost descoperite două trupuri neînsufleţite printre rămăşiţe.

UPDATE. Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat condoleanţe rudelor celor decedaţi în accidentul aviatic de la Moscova şi a cerut crearea unei comisii guvernamentale pentru a demara o anchetă, conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, informează agenţia de presă rusă TASS.

„Preşedintele a dispus ca guvernul să instituie o comisie specială pentru a investiga prăbuşirea avionului în regiunea Moscovei” a spus Peskov. „De asemenea, Putin a discutat cu serviciile relevante pentru a derularea căutărilor” a adăugat el.

UPDATE: Potrivit unui oficial al serviciilor de intervenţie citat de presa rusă, avionul s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Argunovo, aflată la aproximativ 80 de kilometri sud-est de Moscova.

Au apărut primele imagini de la fața locului, conform Russia Today. Autenticitatea imaginilor nu a fost confirmată de autoritățile ruse. Mai jos puteți vedea un presupus video de la fața locului.

UPDATE: Reprezentanţii serviciilor de urgenţă au declarat pentru Interfax că avionul s-a prăbuşit lângă satul Argunovo şi că nu sunt şanse  să existe supravieţuitori.
De asemenea, ministrul rus al Transporturilor Maksim Sokolov s-a deplasat şi el către Argunovo.

Conform unei alte agenţii de presă, avionul a dispărut de pe ecranele radarelor la două minute de la decolarea de pe aeroportul Domodedovo.

Site-ul Flightradar24 a informat într-o postare pe Twitter că avionul pierdea altitudine cu o viteză de 60 km/h, la cinci minute după decolare.

Plane with 71 on board goes missing after taking off from Moscow

„Nu există nicio şansă pentru a mai descoperi supravieţuitori„, a mai precizat sursa citată.

Avionul, de tipul AN-148, avea 71 de persoane la bord şi decolase de pe aeroportul moscovit Domodedovo, conforma Rusia Today.

Avionul a decolat de pe aeroportul Demodedovo și se îndrepta spre orașul Orsk. Acesta dispărut de pe ecranele radar la scurt timp după decolare, scrie tv8.md

Potrivit primelor informații, avionul s-a prăbușit în apropiere de satul Argunovo și nu au existat șanse să supraviețuiască cineva din membrii echipajului și pasagerilor.

La bord erau 71 de persoane – 65 pasageri și șase membri ai echipajului. SA „Saratov Airlines” a fost înființată în mai 1994, efectuează transporturi în Rusia și zboruri charter internaționale. Flota companiei aeriene include cinci avioane An-148-100, șapte Yak-42 și două avioane Embraer-190.