Un bacşiş de mii de euro i-a adus concedierea. Povestea chelneriţei care lucra la un restaurant celebru

Un bacşiş de mii de euro i-a adus concedierea. O chelneriţă din Arkansas spune că a fost dată afară după ce mai mulţi oaspeţi i-au lăsat ei şi unei colege un bacşiş de 4.400 de dolari. Potrivit Business Insider, chelneriţa a afirmat că restaurantul i-a cerut să împartă bacşişul cu ceilalţi colegi.

11 dec. 2021, 18:46
Un bacşiş de mii de euro i-a adus concedierea. Povestea chelneriţei care lucra la un restaurant celebru
Un bacşiş de mii de euro i-a adus concedierea

Un bacşiş de mii de euro i-a adus concedierea. Ryan Brandt a declarat pentru KNWA că ea şi o colegă erau responsabile de servirea unui grup de peste 40 de persoane la restaurantul Oven & Tap din Bentonville, unde femeia lucra de trei ani şi jumătate.

Fiecare persoană din grup a lăsat un bacşiş de 100 de dolari la final, ceea ce a însemnat un bacşiş de 4.400 de dolari pentru cele două chelneriţe, a declarat Brandt.

Restaurantul i-ar fi cerut să împartă bacşişul cu ceilalţi colegi, o practică pe care femeia nu a mai întâlnit-0. „Aş fi rămas cu 20%„, a declarat Brandt pentru KNWA.

Citeşte: Pe ce a cheltuit Irinel Columbeanu primii bani făcuţi în comunism: „M-am dus la un bar și am plecat cu chelnerița și cu sora ei acasă”

Un bacşiş de mii de euro i-a adus concedierea

Grant Wise, unul dintre oaspeţii care au lăsat bacşişul, a declarat pentru KNWA că a vrut să le dea bani exclusiv celor două chelneriţe, nu şi celorlalţi. Wise a cerut banii înapoi şi i i-a dat chelneriţei în afara restaurantului.

Brandt a spus că a fost concediată după ce a acceptat banii, declarându-se „devastată„.

Femeia susţine că cei de la restaurant au i-a spus că a fost concediată pentru că a dezvăluit informaţii despre împărţirea bacşişului, încălcând politica restaurantului.

După ce au luat masa, acest grup mare de oaspeţi a cerut ca bacşişul lor să fie dat la două chelneriţe. Le-am onorat pe deplin cererea. Din respect pentru membrii foarte apreciaţi ai echipei noastre, nu discutăm detaliile legate de concedierea unui angajat„, a declarat Oven & Tap pentru KNWA