Un băiat de 10 ani din Botoşani nu se poate opri din mâncat VIDEO

În România, un elev din şase este supraponderal. Cei mai mulţi se îngraşă pentru că mănâncă mult, nu din cauza dereglărilor hormonale spun medicii. Mai mult, numărul copiilor care apelează la operaţiile pentru slăbit creşte de la an la an.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 09:30
Un băiat de 10 ani din Botoşani nu se poate opri din mâncat VIDEO

În vara lui 2008, povestea lui Gabriel, un băieţel de 7 ani dintr-o comună din Botoşani, a şocat o ţară întreagă. Copilul a ajuns atunci în spital din cauza intoxicaţiei cu grăsimi. Medicilor nu le-a venit să creadă când l-au urcat pe cântar şi au văzut că puştiul de un metru şi 30 de centimetri cântărea 101 kilograme. Inima îi putea ceda oricând din cauza obezităţii.

Fiindcă mama nu-l putea opri din mâncat, băiatul a fost internat într-un centru de plasament. Acolo, băiatul a fost supus unui regim alimentar strict, combinat cu multă mişcare. În doi ani, cât a stat în centrul de plasament din Botoşani, Gabriel a ajuns la 56 de kilograme.

Odată cu reintegrarea sa în familie, s-a pus din nou pe mâncat. În martie, anul acesta, a fost dus într-un centru din Dorohoi. A intrat cu o greutate de 67 de kilograme, iar acum are 62.

Ca Gabriel sunt mulţi copii în România. Unu din trei minori cu vârste între 7 şi 11 ani este supraponderal, iar unu din şase elevi este obez.