Un băiat de 12 ani a dispărut după ce a fost muşcat de un crocodil

Un crocodil a muşcat şi a tras în apă un băiat de 12 ani care înota cu nişte prieteni. Accidentul a avut loc în nordul Australiei, a anunţat poliţia, care se teme că băiatul este mort, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
27 ian. 2014, 11:51
Un băiat de 12 ani a dispărut după ce a fost muşcat de un crocodil

Copiii înotau pe braţul Mudginberry din parcul naţional Kakadu duminică după-amiază, când au fost atacaţi de crocodil. Un alt copil s-a ales cu muşcături pe braţ după ce a încercat să îndepărteze animalul. ‘Un băiat de 12 ani a fost prins de un crocodil în timp de înota, împreună cu alţi copii, pe un braţ al apei’, a declarat un oficial al poliţiei, Michael White. ‘Un alt băiat, tot de 12 ani, a fost muşcat de braţ’, a adăugat el.

Toată noaptea s-au desfăşurat căutări din aer, pe apă şi pe uscat, în jurul Magela Creek, care alimentează braţul de unde a dispărut copilul, dar băiatul nu a fost găsit. Autorităţile au ordonat uciderea oricărui crocodil mai mare de 3 m în zona Mudginberry, situată la circa 200 km est de Darwin (nord). Doi crocodili au fost deja ucişi, dar în stomacul lor nu s-au găsit resturi umane. Animalele aveau ‘4,3 şi 4,7 m’, a anunţat un alt poliţist.

Vezi şi O pisică a pus pe fugă un… crocodil VIDEO

Crocodilii marini, numiţi în Australia ‘salties’, au ca habitat mlaştinile şi râurile din regiuni de coastă din nordul ţării, fiind obişnuiţi atât cu apa sărată, cât şi cu cea dulce. Ei pot cântări şi o tonă, fiind cele mai mari reptile existente. Specie protejată din anii ’70, nu mai este considerată ameninţată. Populaţia de ‘salties’ este estimată în prezent între 70.000 şi 100.000 de exemplare.

Şefii parcurilor naturale spun că locurile frecventate de acest tip de crocodili sunt semnalate cu panouri foarte vizibile, aşa cum este cazul la Magela Creek şi în împrejurimi. ‘Avem panouri de avertizare, desenul reprezentând maxilare de crocodili, iar textul – Risc de crocodili, a nu se înota aici, a nu intra în apă – este scris cu litere mari‘, a afirmat un purtător de cuvânt al parcului.

Citeşte şi Un crocodil, descoperit în apa unui ştrand din Roman VIDEO

Potrivit CrocBITE, fişier mondial al atacurilor crocodililor destinat marelui public, biologilor şi administratorilor de parcuri naturale, acest atac mortal este al 14-lea în lume de la începutul anului, cinci atacuri fiind comise de crocodili marini.