Un băiat de 14 ani din Portugalia a murit din cauza noului coronavirus. E cea mai tânără persoană, răpusă de COVID-19 în Europa

Un adolescent de doar 14 ani din Portugalia a murit din cauza COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus. Băiatul considerat cea mai tânără victimă răpusă de virus în Europa avea psoriazis, însă nu suferea de alte boli care să-i fi pus viaţa în pericol. 

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 12:44
Un băiat de 14 ani din Portugalia a murit din cauza noului coronavirus. E cea mai tânără persoană, răpusă de COVID-19 în Europa

Tânărul din localitatea portugheză Ovar a murit duminică dimineaţă la spitalul din Santa Maria da Feira, unde a fost transportat de urgenţă. Potrivit medicilor, adolescentul avea psoriazis, însă nu avea alte boli grave, relatează Daily Mail.

Decesul acestuia survine după ce Julie Alliot, o elevă de 16 ani, a murit miercuri la un spital din Paris. Ea nu suferea de probleme de sănătate care să-i pună viaţa în pericol. Fata s-a stins din viaţă la o săptămână după ce acuzase o tuse uşoară. 

 

Din cauza stării grave, medicii portughezi nu au fost de acord ca adolescentul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, să fie transferat la un spital din Porto dotat cu o unitate pediatrică de Terapie Intensivă.

În Marea Britanie, Chloe Middleton, o tânără de 21 de ani, a murit din cauza noului coronavirus la începutul acestei săptămâni. De asemenea, un alt britanic de 18 ani a fost răpus din cauza COVID-19, însă acesta avea şi alte probleme de sănătate care i-au agravat starea.

Portugalia a raportat duminică 119 decese din cauza COVID-19. De asemenea, aproape 6.000 de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar alţi 5.500 aşteaptă rezultatele testelor, arată datele Ministerului portughez al Sănătăţii.

Coronavirusul a ucis un bebeluş mai mic de un an de zile. Autorităţile, apel disperat către populaţie: Este apelul de trezire