Un băiat de 15 ani, prins la volanul unei maşini pline cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat, luni, un minor în vârstă de 15 ani care conducea o maşină în care erau ascunse ţigări de contrabandă.

06 mai 2014, 11:44
Un băiat de 15 ani, prins la volanul unei maşini pline cu ţigări de contrabandă

Luni, in jurul orei 14.00, cu ocazia executarii unei actiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu tigari, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului au oprit pentru control, pe raza localitatii Petrova, jud. Maramures, un autoturism marca Volkswagen, in care se aflau doi tineri.

La controlul documentelor, politistii au constatat ca soferul masinii este un minor in varsta de 15 ani si pasagerul din dreapta este un adolescent in varsta de 16 ani. Politistii de frontiera i-au condus pe cei doi la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma verificarii autoturismului, care apartine unui barbat din judetul Maramures, au fost descoperite, ascunse intr-un loc special amenajat in portbagajul masinii, precum si in aripa stanga spate, 500 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

In cadrul cercetarilor, cei doi adolescenti au dat declaratii contradictorii cu privire la motivul prezentei lor in zona de frontiera. Totodata, politistii de frontiera au anuntat si parintii celor doi minori, ocazie cu care acestia au declarat ca nu stiau de fapta copiilor lor, crezand ca sunt la scoala.

In cauza se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia. De asemenea, conducatorul auto mai este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

Autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor, iar intreaga cantitate de tigari in valoare de 4.400 lei a fost ridicata in vederea confiscarii.

CITESTE SI: Contrabandă cu ţigări şi alcool, la 72 de ani