Un băiat din Argeş cântă în stradă pentru a strânge bani de rechizite

Gabriel Ştefănescu a trecut în clasa a VIII-a şi este elev la şcoala gimnazială din Valea Danului, judeţul Argeş. Băiatul mai are încă nouă fraţi, iar părinţii lor au o situaţie financiară modestă. Puştiul îşi ajută numeroasa familie cântând în stradă, la fluier, acompaniat la chitară de tatăl său.

10 sept. 2014, 11:57
Un băiat din Argeş cântă în stradă pentru a strânge bani de rechizite

De-a lungul vacanţei de vară, recitalurile susţinute de duetul tată-fiu în Piteşti, Bucureşti şi Constanţa n-au adunat în ghiozdan şi bani pentru rechizite şi uniforme, sumele câştigate în mod artistic la colţ de stradă fiind cheltuite exclusiv pe mâncare şi utilităţi. Altfel spus, noul an şcolar prinde nepregătită familia care are, nici mai mult, nici mai puţin, zece elevi, potrivit ziarulargesul.ro.

Din tot câştigul n-am reuşit să punem nimic de-o parte pentru începerea şcolii, fiindcă suntem prea multe guri de hrănit la masă. Copiii noştri vor merge la cursuri tot cu uniformele de anul trecut şi cu aceleaşi ghiozdane şi penare. De îmbrăcăminte nouă şi alte încălţări nici nu poate fi vorba. Zilele astea tragem tare ca să strângem bani măcar pentru caiete şi pixuri. Ţinând cont că am zece copii la şcoală, de la clasa zero la ultimul an de liceu, rechizitele mă costă o adevărată avere„, a spus capul familiei, Radu Ştefănescu.

Gabriel Ştefănescu spune că are muzica în sânge şi nu ar renunţa la muzică pentru nimic în lume. „Îmi doresc să intru la Liceul de Arte «Dinu Lipatti» din Piteşti, fiindcă vreau să urmez o carieră artistică. Muzica mă relaxează. Nu mi-e ruşine să cânt în stradă cu tata. Este un mod plăcut de a câştiga un ban„, a spus băiatul care-şi sacrifică timpul liber şi copilăria ca să aibă fraţii lui ce mânca.

CITEŞTE ŞI: Incredibil ce se întâmplă în casa „Micului Hercule” chiar înainte să înceapă şcoala