Un băiat din Camerun a fost omorât de o maşină din convoiul ambasadorului SUA la ONU

Publicat: Marţi, 19 Aprilie 2016 09:56 // Actualizat: Marţi, 19 Aprilie 2016 09:56 // Sursa: romaniatv.net

Un băiat din Camerun și-a pierdut viața luni după ce a fost lovit accidental de o mașină din convoiul ambasadoarei SUA la ONU, Samantha Power, care se află într-un turneu regional pentru a discuta despre combaterea grupării Boko Haram, a anunțat diplomația americană.

Accidentul de circulație a fost făcut public mai întâi de media din Camerun, iar apoi Samantha Power l-a confirmat într-o scurtă declarație de presă de la Maroua, în nordul țării. Diplomata a explicat că vehiculul din convoiul său "a lovit un băiat", care în ciuda "îngrijirilor medicale primite imediat a murit la puțin timp după aceea".

Ambasadoarea SUA la ONU și-a exprimat tristețea pentru accidentul mortal și a transmis condoleanțe familiei.

Samantha Power se află în turneu în Camerun împreună cu responsabili ai Pentagonului pentru discuții în cadrul luptei regionale împotriva grupării islamiste Boko Haram, cu sediul în Nigeria vecină.

Din luna ianaurie, Nigeria și statele vecine Camerun, Ciad și Niger se coordonează în lupta împotriva Boko Haram, cu ajutorul SUA.

Președintele nigerian Muhammadu Buhari a declarat în decembrie că gruparea islamistă a fost învinsă "din punct de vedere tehnic". Aceasta este responsabilă pentru moartea a circa 20.000 de persoane și pentru strămutarea forțată a circa 2,6 milioane de persoane.

Samantha Power a reafirmat că "SUA este alături" de țările africane care luptă împotriva Boko Haram.


loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 apr 12:55
...regional pentru a discuta despre combaterea grupării Boko Haram, a anunțat diplomația americană. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
19 apr 10:08
... Un băiat din Camerun și-a pierdut viața luni după ce a fost lovit accidental de o mașină...
19 apr 10:07
...află într-un turneu regional pentru a discuta despre combaterea grupării Boko Haram, a anunțat diplomația americană. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H