Un băiat este ţinut legat în lanţuri. Dacă se dezleagă, îşi rupe carnea de pe el

În România anului 2012 există încă comunităţi care trăiesc ca în Evul Mediu. Este cazul unei familii de rromi de lângă Arad. Un tânăr care locuieşte într-o comunitate de rromi, de la lângă Arad, este ţinut legat în lanţuri de pat. El suferă de o boală psihică foarte gravă şi are tendinţa să se automutileze.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 19:19
Un băiat este ţinut legat în lanţuri. Dacă se dezleagă, îşi rupe carnea de pe el

Cosmin, un tânăr de 23 de ani din localitatea Şimand, îşi duce zilele legat cu lanţul de pat. Suferă de o boală psihică rară şi are tendinţa să se automutileze. Tatăl băiatulul spune că are multe probleme cu el. Are handicap de gradul I. Nu are ce-i face, trebuie să îl ţină legat. Când îl apucă crizele, Cosmin îşi rupe hainele, se automutilează, îşi face rău, scrie adevarul.ro.

Cosmin nu vorbeşte. Stă întins într-un pat şi râde, fără să ştie prea multe din ce înseamnă viaţa dincolo de limitele patului din care nu se dă jos, dincolo de graniţele zidurilor de chirpici. Părinţii povestesc că acesta îşi smulge, pur şi simplu, carnea de pe el. „Ce viitor să aibă? Nu are niciunul. Cât trăim noi, avem grijă de el aşa cum putem. Ce se va întâmpla după, Dumnezeu ştie”, povesteşte Ioan Iovanovici, tatăl băiatului.

Cazul familiei Iovanovici este cunoscut de către organizaţiile de rromi, dar soluţii nu prea sunt.