ATAC ARMAT asupra unui cotidian francez: Un bărbat a deschis focul în sediul Liberation

Un necunoscut înarmat a intrat în sediul publicaţiei Liberation şi a deschis focul asupra persoanelor aflate acolo. Un tânăr a fost rănit.

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 10:04
ATAC ARMAT asupra unui cotidian francez: Un bărbat a deschis focul în sediul Liberation

Un bărbat înarmat a intrat luni, în jurul orei 10.15 (11.15 ora României) în holul cotidianului Liberation din Paris şi a deschis focul, rănind un fotograf înainte de a fugi, au anunţat ziarul şi surse din cadrul poliţiei, relatează AFP, citată de Mediafax.

Motivul acestui atac nu se cunoaşte deocamdată. Fotograful care a fost rănit în piept de glonţul agresorului, este un colaborator al publicaţiei, în vârstă de 27 de ani. El se afla acolo pentru o şedinţă foto ce o realiza pentru revista Next, mai precizează presa franceză. Fotograful se află „în stare gravă”, au informat surse din poliţie care anchetează incidentul.

Citeşte şi PANICĂ LA LONDRA: Un bărbat înarmat cu un CUŢIT a ameninţat trecătorii

Accesul în sediul publicaţiei a fost blocat pentru câteva ore în urma incidentului. Directorul publicaţiei, Fabrice Rousselot, a  afirmat că este regretabil faptul că apar indivizi care îi atacă pe jurnalişti. Vineri dimineaţă, un bărbat a intrat in holul BFMTV din Paris şi i-a ameninţat pe jurnalişti cu o armă, apoi a fugit, scrie Liberation pe site-ul său.

Deocamdată nu s-a putut stabili vreo legătură între cele două atacuri.

Luni, mai mulţi poliţişti au fost mobilizaţi în faţa marilor instituţii de presă din Paris la scurt timp după un incident armat produs luni dimineaţă la sediul cotidianului Liberation, în cadrul căruia o persoană a fost grav rănită, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, citată de AFP. „Măsurile de securitate au fost intensificate în faţa instituţiilor de presă”, a precizat sursa citată.