Un bărbat a fost arestat după ce a tuşit, în mod intenționat, spre mesele alăturate ale unui restaurant. A susţinut că are coronavirus

Un bărbat de orgini britanică a fost arestat după ce ar fi tuşit în mod intenţionat spre mesele unui restaurant din Palma de Mallorca, unde erau mai mulţi clienţi din Palma de Mallorca.

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 17:34
Un bărbat a fost arestat după ce a tuşit, în mod intenționat, spre mesele alăturate ale unui restaurant. A susţinut că are coronavirus

Turistul în vârstă de 43 de ani a fost reţinut luni seară, după ce mai mulţi clienţi au sunat la poliţie pentru a sesiza incidentul, potrivit dailymail.com.

Potrivit acestora, managerul restaurantului i-a atras atenția, însă bărbatul a început să îl jignească. Autoritățile au ajuns la fața locului, iar suspectul a încercat să fugă, însă fără rezultat.

Bărbatul a fost arestat și i s-a făcut un test pentru coronavirus, care a ieșit negativ. Dacă testul ar fi ieşit pozitiv, bărbatul ar fi putut fi acuzat că a încălcat legea privind dreptul la sănătate. Acum a scăpat doar cu acuzaţia de împotrivire la arest.

Citeşte şi Petrecerile organizate de turişti germani şi britanici au dus la închiderea străzilor din Mallorca

Spania reintroduce restricţii drastice

Autoritățile spaniole au fost nevoite să recurgă din nou la restricţii din cauza cazurilor în creștere de infectare cu noul coronavirus. Andaluzia, purtarea măștii a devenit obligatorie atât în spații deschise, cât și în spații închise și indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 2 metri, iar pe mai multe străzi din Mallorca s-au închis barurile şi restaurantele.

Măsura purtării măştii în Andaluzia se aplică chiar și pe plaje și la piscine, unde masca poate fi dată jos doar la intrarea în apă și sub umbrelă, dacă se poate menține distanțarea fizică. În restaurante și la terase, masca nu este obligatorie în timpul mâncatului sau băutului. Dar trebuie purtată atunci când nu se face consumație și când întâlnirile din localuri au loc între persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Masca nu este obligatorie în cazul practicării sportului individual în aer liber, dar în cazul celor de grup, da, cu excepția situației în care activitatea este incompatibilă cu masca.

De la purtarea obligatorie a măștii în Andaluzia sunt exceptați copiii sub 6 ani și persoanele care nu pot folosi astfel de obiecte din motive medicale.