Un bărbat a fost ATACAT DE UN URS în apropierea localităţii prahovene Valea Doftanei

Un muncitor angajat al unei firme de exploatarea lemnului a fost rănit de o ursoaică în timp ce se afla într-o pădure, la aproximativ nouă kilometri de localitatea Valea Doftanei din judeţul Prahova, rănile suferite de bărbat fiind superficiale.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 12:59
Un bărbat a fost ATACAT DE UN URS în apropierea localităţii prahovene Valea Doftanei

Un bărbat care lucrează ca muncitor forestier la o firmă de exploatarea lemnului a fost rănit de un urs marţi după-amiază, în timp ce se afla pe fondul forestier Şeţu, gestionat de Direcţia Silvică Prahova.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Silvice Prahova, Sorin Vintilă, muncitorul se afla în mijlocul pădurii, la aproximativ nouă kilometri de comuna Valea Doftanei, când au apărut o ursoaică şi puiul acesteia. Ursoaica l-a atacat pe bărbat şi l-a muşcat de braţ, provocându-i o rană superficială, care nu a necesitat internarea.

„A fost gestul unei mame care a simţit că puiul ei ar putea fi ameninţat şi a vrut să-l apere. Nu este vorba despre un urs cunoscut cu comportament agresiv”, a afirmat reprezentantul Direcţiei Silvice Prahova.

Sorin Vintilă a precizat că reprezentanţii Direcţiei Silvice monitorizează zona în care s-a produs incidentul. Conform estimărilor specialiştilor, pe fondul forestier unde s-a produs acest incident trăiesc 39 de urşi.