Un bărbat a fost executat în statul Georgia (SUA), la 23 de ani după o crimă dublă

Un bărbat condamnat în 1999 pentru uciderea fostei sale soţii şi a noului partener al acesteia a fost executat, miercuri, în statul american Georgia, informează AFP.

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 08:22
Un bărbat a fost executat în statul Georgia (SUA), la 23 de ani după o crimă dublă

În vârstă de 66 de ani, Donnie Lance a primit o injecţie letală în penitenciarul din Jackson, în sud-estul Statelor Unite, informează AFP.

El a fost condamnat la pedeapsa capitală pentru că, în 1997, i-a tras un glonţ în cap noului iubit al fostei sale soţii şi a lovit-o cu patul revolverului pe femeie până când aceasta a murit.

Conform actului de acuzare, bărbatul şi-a ameninţat în mai multe rânduri soţia că o va omorî dacă îl va părăsi şi a reluat ameninţările după despărţire. El ar fi întrebat de asemenea un apropiat cât ar costa un asasin plătit pentru a ucide noul cuplu.

Donnie Lance a negat mereu că a comis aceste crime şi, conform avocaţilor săi, nicio probă materială nu a fost prezentată la proces.

În ultimii 20 de ani, apărătorii săi au introdus mai multe recursuri în încercarea de a-l salva. Ei au cerut în special analize ADN şi redeschiderea procesului său, dar instanţa le-a respins solicitarea.

Curtea Supremă a Statelor Unite a respins miercuri o cerere de suspendare a execuţiei.

Donnie Lance este al doilea condamnat executat în acest an în SUA. Un soţ violent recidivist a fost executat la 15 ianuarie în Texas.