Un bărbat a murit după ce a fost trăsnit de fulger, la Sângeorz Băi. A fost găsit în stop cardio-respirator

Un bărbat de aproximativ 32 de ani din Sângeorz-Băi a fost lovit de trăsnet, ulterior fiind găsit în stop cardio-respirator, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

02 iul. 2022, 19:52
Un bărbat a murit după ce a fost trăsnit de fulger, la Sângeorz Băi. A fost găsit în stop cardio-respirator

La fața locului au intervenit echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Sângeoz-Băi, un echipaj SAJ de la Punctul de lucru Maieru și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

Bărbat trăsnit de fulger la Sângeorz Băi

În ciuda eforturilor echipajelor medicale, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate, astfel încât a fost declarat decesul.

Echipajul de pe ambulanţă a transportat la UPU SMURD un alt bărbat (34 de ani) de la locul respectiv, conștient și stabil, care se afla cu persoana lovită de trăsnet și a fost și el afectat.

Citeste si Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Craiova: străzi inundate, maşini înghiţite de ape, acoperişuri smulse şi copaci doborâţi la pământ

Cod portocaliu de vijelii, ploi și inundații

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice și ploi abundente, valabil inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud sâmbătă 2 iulie, între orele 12.00 și 22.00.

În zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana au fost anunțate vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă pot depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp.

Meteorologii au emis cod portocaliu de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte  severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație, valabil sâmbătă 2 iulie între orele 19.10 și 24.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Bistriţa – bazin amonte Ac. Colibiţa, Bârgău – bazin amonte S.H. Straja (afluent al râului Bistriţa).

Citeste si Scene dramatice în judeţul Neamţ! Un tânăr a sărit în apele râului Moldova să-şi salveze sora. Ea a fost salvată, el e căutat de scafandri

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a precizat pentru Agerpres că turistul decedat era din municipiul Timişoara, iar cel de-al doilea este din Cluj-Napoca.

Din primele cercetări a reieşit faptul că cei doi s-ar fi adăpostit de furtună sub un foişor din lemn în momentul în care au fost loviţi de trăsnet.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.