Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la primul etaj al Spitalului Judeţean Buzău

Un bărbat de 64 de ani din localitatea buzoiană Lopătari s-a aruncat, în noaptea de joi spre vineri, de la etajul întâi al Spitalului Judeţean Buzău, decedând după o oră în Secţia de Terapie Intensivă. Bărbatul suferea de epilepsie şi fusese internat pe Secţia de Neurologie, în data de 9 octombrie, după ce suferise un accident vascular cerebral, analizele arătând şi că este un consumator de alcool. 

RomaniaTV.net
12 oct. 2018, 07:28
Un bărbat a murit după ce s-a aruncat de la primul etaj al Spitalului Judeţean Buzău

Potrivit reprezentanţilor spitalului, pacientul a avut o evoluţie favorabilă, însă joi a devenit uşor dezorientat şi confuz. La orele serii, el ar fi devenit agitat şi violent cu personalul medical, a primit tratament sedativ şi s-a cerut acordul familiei pentru a putea fi imobilizat la pat, prin metoda de contenţie.

Bărbatul a reuşit, însă, să se dezlege şi a început să ameninţe personalul sanitar cu obiecte contondente pe care le avea în jur. La un moment dat, pacientul s-a retras în baie de unde s-a aruncat în gol, de la etajul unu, direct în cap.

Un echipaj medical de pe o Salvare l-a observat şi i-a acordat primul ajutor imediat, bărbatul fiind transportat ulterior la Urgenţă unde a decedat după o oră.

Poliţia a deschis dosar penal pentru a stabili circumstanţele în care a murit bărbatul. De asemnea, conducerea spitalului face verificări pentru a stabili dacă personalul de serviciu și-a îndeplinit corect atribuțiile.