Un bărbat a murit, în Bucureşti, în timp ce participa la slujba de Înviere. ISU anunţă peste 1000 de intervenţii în 24 de ore

Un bărbat de 65 de ani a murit, sâmbătă noaptea, în timp ce participa la slujba de Înviere, acesta fiind prezent la o biserică din Sectorul 6 al Capitalei, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov.  

RomaniaTV.net
08 apr. 2018, 06:00
Un bărbat a murit, în Bucureşti, în timp ce participa la slujba de Înviere. ISU anunţă peste 1000 de intervenţii în 24 de ore

„La biserica din Aleea Parva, un bărbat în vârstă de 65 de ani care a suferit un stop cardio-respirator a primit asistenţă medicală din partea a doi pompieri aflaţi în timpul liber şi care participau la slujba religioasă. Aceştia au efectuat manevrele specifice de resuscitare, până la sosirea echipajelor SMURD. În ciuda efortului depus, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decedat”, transmite ISU Bucureşti

Sursa citată menţionează că în cadrul misiunilor desfăşurate de pompieri în lăcaşurile de cult, 19 persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă, şapte dintre acestea fiind transportate la unităţi spitaliceşti. Motivul principal al solicitărilor primite pentru acordarea primului ajutor a fost „persoane care au acuzat stări de leşin”.

Pe timpul nopţii, la nivelul Capitalei şi judeţului Ilfov nu au fost înregistrate incendii ca urmare a utilizării necorespunzătoare a lumânărilor aprinse.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: Peste o mie de intervenţii, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că, în Noaptea de Înviere, au fost mobilizaţi peste 4.600 de pompieri cu 800 de autospeciale de stingere, fiind pregătite peste 320 echipaje SMURD. Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în peste 1000 de situaţii.

„La nivel naţional au fost derulate 1.038 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 59 misiuni de stingere a incendiilor, 872 cazuri SMURD (868 pentru acordarea primului ajutor medical şi 4 misiuni de descarcerare) şi 107 pentru protecţia comunităţilor. La lăcaşurile de cult nu s-au înregistrat incendii”, transmite IGSU.

Potrivit sursei citate, numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a scăzut cu 4% faţă de perioada similară a anului trecut.

„Noaptea trecută, aproape 1.600 pompieri s-au aflat în proximitatea bisericilor şi a mănăstirilor unde au fost organizate slujbe religioase cu public numeros. Pe timpul slujbelor de Înviere, 56 persoane au fost asistate medical la faţa locului de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor SMURD, iar 33 dintre acestea au fost transportate la unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare”,precizează IGSU.