Un bărbat a murit pe stradă, în faţa Spitalului Judeţean Braşov, de faţă cu trei ambulanţe

Un bărbat de 63 de ani a murit miercuri în plină stradă, vis a vis de Spitalul Județean Brașov. Potrivit martorilor, bărbatul a ieșit dintr-o bancă și s-a prăbușit pe trotuar, relatează Brasovstiri.ro.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 06:47
Un bărbat a murit pe stradă, în faţa Spitalului Judeţean Braşov, de faţă cu trei ambulanţe

Martorii au declarat sursei citate că două trecătoare s-au oprit să-i acorde primul ajutor bărbatului şi le-au spus oamenilor strânși la fața locului că sunt medici.

Una dintre ele a sunat la 112 și a solicitat ajutor, în vreme ce a doua a început masajul cardiac.

La fața locului a sosit un echipaj SMURD. Potrivit matrorilor oculari, una dintre femeile care i-au sărit în ajutor muribundului a intrat în autospeciala SMURD, deși protocoalele interzic acest lucru, și a început să caute prin instrumentar, materialele necesare resuscitării victimei.

Citeste și: Creșele din Brașov rămân închise pentru următoarele 30 de zile!
Se pare că din autospeciala SMURD lipsea instrumentar, astfel că au fost chemate prin stație alte două autospeciale de la Stația de Ambulanță Brașov.

La sosirea ambulanțelor, bărbatu a fost declarat mort. Cauza stabilită a morții este stop cardio-respirator.

„În legătură cu incidentul de la un caz la care a intervenit un echipaj tip B2 al instituției noastre, doresc să vă fac câteva precizări: 1. ambulanțele sunt dotate în funcție de competențele pe care echipajul le are, în acest caz repet, este vorba de un echipaj de tip B2 (format din paramedici, fără medic și asistent medical);

Colegii noștri au respectat și aplicat corect protocolul pentru astfel de situații.

Având în vedere situația de la fața locului, în conformitate cu protocolul în vigoare, s-a solicitat și s-a trimis un echipaj superior de tip C (cu medic), cel mai apropiat și disponibil echipaj a fost unul aparținând Serviciului de Ambulanță Brașov.

Vor fi analizate toate aspectele intervenției și în cursul zilei de mâine vom reveni cu informații suplimentare.

Pentru detalii privind protocoalele pe partea medicală, vă rog să solicitați informații din partea UPU-SMURD”, a explicat ISU Brașov, printr-un comunicat adresat brașovstiri.ro.

Citeşte şi: Un cunoscut om de afaceri din Suceava a murit de COVID. Avea 64 de ani