Un bărbat are nevoie de dializă, după ce a luat un an de zile paracetamol şi algocalmin ca să nu se îmbolnănească de COVID-19

Un bărbat din Piatra Neamţ suferă de insuficienţă renală, după ce aproape un an de zile a luat paracetamol şi algocalmin ca să nu se infecteze cu coronavirus. Acum, acesta are nevoi de dializă.

18 iun. 2021, 18:18
Un bărbat are nevoie de dializă, după ce a luat un an de zile paracetamol şi algocalmin ca să nu se îmbolnănească de COVID-19

Un bărbat are nevoie de dializă, după ce a luat un an de zile paracetamol şi algocalmin ca să nu se îmbolnănească de COVID-19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Piatra Neamţ.

Are nevoie de dializă, după ce a luat un an de zile paracetamol şi algocalmin

Citeşte şi Bărbat infectat cu covid, mort din cauza unei supradoze de Paracetamol

Bărbatul de 55 de ani este internat la spitalul Parhon din Iaşi. Medicul nefrolog Ionuț Nistor spune că insuficiența renală este un efect advers posibil la tratamentele cu antialgice și antiinflamatorii.

„Este vorba de un bărbat de 55 de ani care a fost internat în secția de nefrologie a spitalului Parhon și la care am descoperit o insuficientă renală acută gravă apărută după ce a consumat aproape un an de zile paracetamol și algocalmin. Neobișnuit este motivul (…) de a preveni infecția cu COVID.

În momentul în care se simțea rău, în loc să oprească aceste medicamente, a luat și mai multe medicamente. Dacă inițial a început cu un singur comprimat, după a crescut doză până s-a agravat. Inițial a fost direcționat la spitalul din Piatra Neamț, ulterior fiind transferat la noi în spital. Din păcate acest comportament, această automedicație a dus la insuficientă renală gravă, acută și sunt puține șanse că să poată recupera complet funcția renală. Sperăm că va reuși să se recupereze funcția rinichilor dar există șanse și că pe termen scurt să fie nevoie de dializă. O să urmărim cazul în secția de nefrologie și după întreruperea acestor medicamente sperăm ca evoluția să fie favorabilă”, a mai explicat dr. Ionuț Nistor, potrivit Aleph News.

Medicul a avertizat asupra efectelor adverse ale automedicaţiei, precizând că acestea pot fi de la insuficiență renală până la inhibiția măduvei și producției de leucocite, acestea din urmă fiind tocmai cele care pot apăra corpul în cazul unei infecții.

„Aceste medicamente nu apără ci pot inhiba apărarea. Este bine ca orice medicament pe care îl luăm să discutăm, și dacă vorbim de un medicament pe care îl luăm o perioada lungă, să discutăm acest lucru cu medicul curant, cu medicul de familie, pentru că pot apărea efecte adverse severe atunci când dorim să facem bine și să prevenim sau luăm acel medicament în scop preventiv. Și prevenția și administrarea oricărui medicament pot duce la efecte grave și severe”, a explicat dr. Ionuț Nistor.

Reamintim că în luna februarie, un bărbat din Botoșani a murit după ce s-a tratat singur acasă de coronavirus cu paracetamol.

Citeşte şi Copii intoxicaţi cu paracetamol. Cei doi fraţi au fost transferaţi cu avion SMURD la Bucureşti


loading...
Partenerii noștri