Un bărbat care aducea ţigări din Ucraina a fost prins de poliţiştii de frontieră. Era în costum de scafandru

Un cetăţean ucrainean care trecea Tisa cu ţigări de contrabandă din Ucraina, în costum de scafandru, a fost prins, vineri noapte, de poliţiştii de frontieră, în cadrul acţiunii fiind recuperate aproape 40.000 de pachete de ţigări, potrivit Agerpres.

03 ian. 2014, 10:41
Un bărbat care aducea ţigări din Ucraina a fost prins de poliţiştii de frontieră. Era în costum de scafandru

Vineri noapte, în jurul orei 3.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, au observat în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză.

Poliţiştii de frontiera au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit către teritoriul statului vecin. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui bărbat, cetăţeanul ucrainean Vasile C., de 21 de ani, domiciliat în Ucraina, echipat într-un costum de neopren (scafandru) pentru a trece mai uşor ţigările prin apa rece a râului Tisa.

La faţa locului, au fost descoperite 72 de colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 39.880 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 357.300 de lei.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.