Un bărbat care încerca să aducă în ţară 300 de litri de alcool, prins de poliţie

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Timişoara, a fost prins în timp ce transporta, ilegal, peste 300 de litri de alcool dinspre Serbia spre România, cu o autoutilitară pe care era aplicat semnul Crucii Roşii şi un girofar, lăsând să se înţeleagă că este vorba despre o ambulanţă.

RomaniaTV.net
12 aug. 2012, 09:09
Un bărbat care încerca să aducă în ţară 300 de litri de alcool, prins de poliţie

Poliţiştii de la Secţia 9 Poliţie Rurală Deta au descoperit, sâmbătă, o autoutilitară în care se aflau peste 300 de litri de alcool de provenienţă Serbia, potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de Inspectoratul Poliţiei Judeţene Timiş. 
Autoutilitara avea montat în partea din față, pe plafonieră, un girofar, iar pe capotă și pe ușă din spate avea aplicat un colant magnetic de culoare roșie, sub formă de cruce lăsând să se înțeleagă că ar fi o autoutilitară care aparține Crucii Roșii. La volanul autoutilitarei a fost identificat O. DANIEL, de 46 de ani, din Timișoara, iar în urmă controlului autoutilitarei s-a stabilit că în interior era transportat alcool de Serbia, atât îmbuteliat cât și în sticle și bidoane de palstic. De asemenea, în urma controlului autoturismului s-a constatat că pe plăcuţa din față cu numărul de înmatriculare avea lipită o bandă adeziva peste o literă, pentru a induce în eroare polițiștii, în urmă unui eventual control, lăsând să se vadă și să se înțeleagă că este litera P, în loc de B.
 
Cei 333 de litri de alcool a fost ridicați în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și fals privind folosirea emblemei Crucii Roșii.
 
Totodată conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 560 de lei pentru folosirea unor mijloace de avertizare neomologate, iar că măsură complementară a fost dispusă confiscarea girofarului.