Un bărbat confirmat cu coronavirus în Suceava s-a plimbat liber două săptămâni. S-a întâlnit cu cel puţin 100 de oameni

Un bărbat din comuna Bosanci din judeţul Suceava a fost confirmat cu coronavirus, spre groaza localnicilor. Oamenii spun că omul s-ar fi plimbat prin sat aproape două săptămâni după ce s-a întors din Belgia şi s-ar fi întâlnit cu cel puţin 100 de persoane, inclusiv la slujbe religioase.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 18:05
Un bărbat confirmat cu coronavirus în Suceava s-a plimbat liber două săptămâni. S-a întâlnit cu cel puţin 100 de oameni

Rudele suceveanului dau vina pe autorităţi pe care le acuză că nu le-au spus că trebuie să se izoleze, relatează Monitorul de Suceava.

Bărbatul are 56 de ani şi, după ce s-a întors din Belgia, s-a plimbat prin localitatea Bosanci timp de 12 zile. Zilele trecute, el a fost diagnosticat cu coronavirus (COVID-19).

Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, a confirmat că bărbatul a intrat în contact cu mai multe persoane din sat.

„După părerea mea și din discuțiile pe care le-am avut cu familia și cu cei care îl cunosc pe bărbatul cu coronavirus, acesta a intrat în contact cu minim 100 de persoane. Este vorba de persoane dintr-o anumită comunitate religioasă, de rude, dar și angajați ai Primăriei Bosanci, în sediul căreia a intrat cred că de două ori”, a precizat primarul Neculai Miron, conform sursei citate.

Alertă în judeţul Suceava. Un bebeluş de 10 luni este suspect de coronavirus. Mama copilului a fugit şi este căutată de Poliţie

Bărbatul a creat panică în comuna Bosanci, după ce a revenit de la Bruxelles. Belgia a înregistrat 1.468 de cazuri de contaminare de coronavirus şi 14 decese din cauza COVID-19.

Edilul din Bosanci susţine că localnicul a mers singur la spital, iar familia acestuia ar fi intrat în autoizolare.

„Am dezinfectat în Primărie și două persoane care au intrat în contact cu acea persoană au fost trimise acasă, pentru a sta izolate. În afara celor doi angajați ai Primăriei Bosanci în comună mai sunt alte 6 persoane în autoizolare care sunt monitorizate de Poliția Locală”, a mai spus Neculai Miron.

De cealaltă parte, familia bărbatului infectat cu coronavirus susţine că autorităţile nu au luat măsuri de izolare, deşi ştiau despre îmbolnăvire.

„Fratele meu nu a avut niciun simptom, pentru că dacă ar fi avut cel mai mic semn care să îl facă să creadă că poate fi infectat, sigur se autoizola și anunța autoritățile. Luni seară, noi am aflat din surse neoficiale, pentru că nu ne-a informat nimeni că fratele are coronavirus sau că trebuie să facem ceva. Am sunat eu la 112, iar după ce au vorbit și cu mama, pentru că au solicitat să vorbească direct cu ea, i-au spus că nu trebuie să meargă la spital, iar dacă se simte mai rău să sune din nou la 112. Mama avea frisoane, dureri musculare și tuse, iar ei nu au acționat. Eu sper să nu aibă nimic, dar ea a fost în contact direct cu fratele meu. Pe noi ne-au anunțat că trebuie să ne autoizolăm, dar abia după ce am anunțat tot noi la 112, până atunci nimic. Nu ne-a sunat nici de la DSP nimeni”, a menționat bărbatul.

Fratele bolnavului a precizat că situația poate exploda în orice moment în comună și asta pentru că în Bosanci au revenit un număr mare de persoane care erau la lucru în Belgia, potrivit Monitorul de Suceava.

BILANŢ CORONAVIRUS: 260 de cazuri confirmate în România. 14 de cazuri noi faţă de ultima raportare