Un bărbat dă statul în judecată pentru că a fost scos din carantină

Un bărbat din Bârlad a dat statul în judecată pentru că a fost scos din carantină. Acesta fusese plasat în carantină instituţionalizată după ce revenise din Grecia. 

05 mai 2020, 13:44
Un bărbat dă statul în judecată pentru că a fost scos din carantină

Bărbatul a fost trimis acasă după ce a stat 15 zile în carantină instituţionalizată. Acesta s-a dus, însă, direct la Parchet, acolo unde a depus o plângere. Bărbatul spune că înainte de a ieși din carantinã începuse sã se simtă rău și i-a fost teamă să meargă acasă să nu-și îmbolnăvească familia.

Astfel că, acesta a cerut prelungirea carantinei cu încă două săptămâni, dar a fost trimis acasă.

„Am fost în Grecia într-o călătorie de afaceri. Am reusit să închei câteva afaceri si, la întoarcerea acasã, am ajuns în carantinã institutionalizatã. Din pãcate, unii semeni ai nostri nu au înteles gravitatea rãspândirii acestei boli si au ales sã mintã pentru a se întoarce acasã, la familii, chiar dacã acest lucru i-ar fi pus si pe acestea într-un mare pericol.

Ca exemplu, în autocarul în care m-am îmbarcat în Atena pentru a ajunge în România, au fost pasageri veniti din Italia, din zona rosie. La intrarea în tarã nu au declarat acest lucru asa cã au fost pusi în izolare la domiciliu. Din fericire, cei care au fãcut lucrul acesta nu au ajuns pânã la Vaslui si au rãmas în alte zone ale tãrii. În cazul meu, peste douã zile ies din carantinã dar nu stiu sigur dacã sunt sau nu purtãtor al acestui virus. Plus cã existã risc de îmbolnãvire si aici.

Printre noi, este o persoanã trecutã de 60 de ani care, de câteva zile are simptome: nas înfundat, febrã, strãnut. A declarat celor care au grijã de noi aici, în carantinã, cã s-a înecat cu mâncare dar e putin probabil sã strãnuti de la asa ceva”, spunea bărbatul în timpul carantinei, potrivit bzi.ro. 

Citeşte şi STARE DE ALERTĂ în România, după 15 mai. Augustin Zegrean: „Toate restricţiile care vor fi menţinute trebuie stabilite printr-o lege”