Un bărbat de 36 de ani, la un pas să moară din cauza unui pariu. A băut 12 doze de energizant în 10 minute, ca să-şi impresioneze colegii

Un bărbat de 36 de ani, pasionat de gaming, a fost la un pas să moară din cauza unui pariu. A băut 12 doze de energizant în 10 minute, ca să-şi impresioneze colegii. Pancreasul lui a intrat într-un proces de "autodigestie" din cauza şocului provocat de excesul de zahăr, cofeină şi chimicale în organism.

16 nov. 2022, 22:13
Un bărbat de 36 de ani, la un pas să moară din cauza unui pariu. A băut 12 doze de energizant în 10 minute, ca să-şi impresioneze colegii
Un bărbat de 36 de ani, la un pas să moară din cauza unui pariu

Un bărbat de 36 de ani, la un pas să moară din cauza unui pariu. Ca să-şi dovedească rezistenţa şi să-şi impresioneze colegii de muncă, gamerul a băut pe nerăsuflate nu mai puţin de 12 doze de băuturi energizante. Totul în doar 10 minute.

Gestul şi-a pus amprenta asupra organismului său, asaltat dintr-o dată de substanţe în exces. Zahărul, cofeina şi chimicalele din energizant i-au dat gata pancreasul, care, potrivit medicilor citaţi de Mirror, a intrat într-un proces de „autodigestie”.

Citeşte şi: Care este cel mai bun ceai pentru ficat și slăbire. Are şi efect energizant şi îl poţi bea în loc de cafea

Un bărbat de 36 de ani, la un pas să moară din cauza unui pariu

Povestea a fost făcută publică de un medic, în cadrul unei discuţii cu colegii de breaslă, pe YouTube. A povestit că bărbatul respectiv  ar fi avut mereu probleme de socializare cu cei din jur şi i-a fost extrem de greu să-şi facă prieteni. Aşa că nu a ezitat când s-a trezit în faţa unei provocări cu urmări periculoase. Ca să-i uimească pe cei de la birou, a acceptat să bea 12 doze de băuturi energizante într-un „timp-record”.

Imediat, JS a dat semne că nu se simte bine. Şi ca să mai uite de durere, a început un joc„, spune Dr. Bernard Hsu. Avea palpitaţii cardiace, pe care le-a pus pe seama aportului de cofeină. Dar simptomele bizare nu s-au oprit aici: avea dureri de spate, pe care le-a „tratat” cu un pahar de alcool. Starea lui s-a înrăutăţit progresiv, iar o zi mai târziu a ajuns la spital, incapabil să mai mănânce sau să bea. S-a prăbuşit în braţele infirmierei, dar chiar şi în acest stadiu a refuzat să recunoască ce făcuse. I-ar fi fost mult prea ruşine de gestul său.

Într-un final, medicii au aflat povestea din spatele bolii acestuia şi i-au pus şi un diagnostic: avea pancreatită acută. Mai mult, organul intrase într-un proces de „autodigestie”, în urma şocului la care bărbatul şi-a supus organismul. „Mulţi ştiu deja că băuturile energizante pot fi periculoase, dacă le consumăm în exces. Dacă bei aşa ceva ocazional şi eşti tânăr şi sănătos, nu e o mare problemă. Dar dacă procedezi ca acest pacient, lucruri extrem de rele se pot întâmpla„, a precizat Dr. Bernard Hsu, potrivit Observatornews.ro.