Un bărbat de 70 de ani a fost găsit înecat în mare, în zona plajei Modern din Constanța. Paramedicii nu au putut decât să constate decesul

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au intervenit, marți seara, pentru a scoate un cadavru care plutea în Marea Neagră.

07 sept. 2022, 12:44
Un bărbat de 70 de ani a fost găsit înecat în mare, în zona plajei Modern din Constanța. Paramedicii nu au putut decât să constate decesul

Bărbat de 70 de ani, găsit înecat în mare. O autospecială ISU și un echipaj SMURD s-au deplasat marți seara, în zona plajei Modern, pentru a interveni în cazul unui cadavru care plutea printre valuri. „La sosirea echipajelor, persoana a fost găsită la mal. A fost declarată decedată de echipajul SMURD. Este vorba despre un bărbat de peste 70 de ani”, au anunţat reprezentanții ISU Dobrogea.

Conform ISU, în acest sezon estival, 16 persoane au decedat pe litoralul din România. Tot în seara de șase septembrie, un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța a fost solicitat să intervină în stațiunea Costinești, după ce un tânăr de 19 ani a fost la un pas de moarte. La sosirea medicilor, victima era conștientă și nu a dorit să fie transportată la spital.

Citește și: Tragediile se țin lanț pe litoral. Un turist de 54 de ani s-a înecat în Neptun

Marea Neagră a făcut victime și vara aceasta

Acest sezon estival a pus la încercare Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, nu mai puțin de 2.742 de persoane aflate în dificultate  având nevoie de asistență medicală, în urma incidentelor petrecute pe litoral. O parte din aceștia, mai exact 728, au fost ajutați în corturile amplasate pe plajă, 1.740 în ambulanțele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor și alte trei persoane de pompierii din punctele temporare de stingere.

Costinești a fost stațiunea cu cei mai mulți turiști asistați medical, cu un total de 474 de persoane, urmată de Eforie Nord cu 452 și apoi, Vama Veche cu 371. Următoarele stațiuni pe această listă, în ordine descrescătoare, sunt Saturn, Mamaia, Năvodari, Techirghiol și Corbu.

Conform datelor, pompierii militari au salvat din ape 11 persoane. 21 de persoane și-au pierdut viața, dintre care 16 în Marea Neagră, iar alte cinci, în Dunăre sau lacuri.

Citește și: Părinţii lui Lucian, tânărul căutat de 8 zile după ce s-a înecat în mare când încerca să-şi salveze prietenul, sunt disperaţi: „Noaptea mă trezesc plângând. Nu am stare. Tot timpul mă gândesc la el”