Un bărbat decedat de doi ani a primit avertisment pentru că nu avea asupra sa declaraţie pe propria răspundere pentru deplasare după ora 23.00

Situaţie hilară la Braşov. Un bărbat a primit în cutia poştală un avertisment emis de Poliţia Locală pe numele fratelui său, decedat în urmă cu doi ani. În document se menţiona faptul că persoana decedată... nu avea asupra sa declaraţia pe propria răspundere pentru deplasare după ora 23.00.

01 mart. 2021, 09:06
Un bărbat decedat de doi ani a primit avertisment pentru că nu avea asupra sa declaraţie pe propria răspundere pentru deplasare după ora 23.00
Sursa FOTO: debanat.ro

Bărbat decedat avertisment că nu avea asupra sa declaraţie. Un bărbat din Râşnov, judeţul Braşov, s-a trezit în cutia poştală cu un avertisment de încălcare a restricţiilor impuse de pandemie pe numele fratelui său, decedat de doi ani. Pe 24 ianuarie 2021, la ora 5:10, agentul Neculoiu Gheorghe a întocmit un proces-verbal prin care îl avertiza pe numitul Dihoiu Vasile că a fost surprins, în seara zilei de 23 ianuarie 2021, la ora 23.20, „pe strada Vlad Ţepeş fără a deţine asupra sa declaraţia pe propria răspundere, încălcând prevederile Legii 55/2020”, scrie adevarul.ro.

Un bărbat decedat avertisment că nu avea asupra sa declaraţie

În realitate, lucrurile au stat în felul următor. Cel oprit pe stradă după ora 23.00 de agentul local a fost, de fapt, fratele în viaţă. Eroarea s-a produs atunci când s-a completat procesul-verbal, însă datele de identificare, CNP-ul şi adresa, au fost cele corecte.

Citeste si Şofer ameninţat cu pistolul în trafic pe un drum din Dolj. Motivul uluitor al gestului inspirat din filme

Bărbatul pe numele căruia trebuia, de fapt, să fie emis avertismentul a recunoscut că în seara respectivă s-a întâlnit pe stradă cu agentul de Poliţie. Acesta îşi căuta strănepotul dispărut de acasă şi chiar i-a solicitat sprijinul poliţistului pentru găsirea copilului. Adresa trecută pe avertisment era cea corectă, însă bărbatul susţine că seria şi numărul cărţii de identitate şi CNP-ul nu îi aparţin. eroarea s-a produs din cauza faptului că poliţistul local a completat procesul-verbal abia dimineaţa, după ora 5.00, şi nu în momentul constatării faptei.

Citeste si Imagini şocante de la accidentul din Bucureşti în care au murit două fetiţe. Cum s-a produs nenorocirea VIDEO

Salariu de peste 20.000 de euro, primit din GREŞEALĂ de o muncitoare din Braşov. Tânăra nu a vrut să dea banii înapoi

La începutul lunii februarie, tot Braşovul a fost scena unei situaţii inedite. O femeie din Braşov a fost trimisă în judecată, după ce fabrica la care lucrează i-a transferat în cont, din greşeală, peste 100.000 de lei, adică mai mult de 20.000 de euro. Muncitoarea a refuzat să restituie suma, motiv pentru care a fost condamnată. Procesul se află pe rolul Curţii de Apel Braşov, iar sentinţa finală a rămas în pronunţare.

Din rechizitoriul procurorilor reiese că reprezentanţii firmei au încheiat un angajament de returnare a banilor, după ce şi-au dat seama că transferaseră suma uriaşă în contul angajatei. Tânăra nici nu a vrut să audă de asta şi a folosit „salariul” de peste 20.000 de lei în interes propriu.

Pentru că a refuzat că returneze banii, tânăra a fost pusă sub urmărire penală şi apoi trimisă în judecată pentru însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, potrivit Ziare.com.

 


loading...