Un bărbat din Alba a ajuns la închisoare, după ce a folosit un card găsit pe stradă. Ce sumă a cheltuit

Un bărbat din Zlatna, județul Alba, a ajuns la închisoare, după ce a folosit un card găsit pe stradă. Cardul, de tip contactless, fusese pierdut de o femeie, care a aflat din sms-urile primite de la bancă de plățile făcute în mod fraudulos.

01 feb. 2023, 14:37
Un bărbat din Alba a ajuns la închisoare, după ce a folosit un card găsit pe stradă. Ce sumă a cheltuit
Un bărbat din Alba a ajuns la închisoare

Un bărbat din Alba a ajuns la închisoare, a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare, după ce a făcut mai multe cumpărături cu un card pe care l-a găsit pe stradă. Totul s-a întâmplat în primăvara anului trecut, în loc să îl predea poliției, individul s-a dus direct la cumpărături cu el. Prejudiciul total se ridică la 297 lei.

Citește și: VIDEO Străzi inundate în judeţul Alba, după o ploaie torenţială. Apa a trecut în unele zone de jumătate de metru

Un bărbat din Alba a ajuns la închisoare

Bărbatul, identificat pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a fost condamnat, marți, de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la 1 an şi 6 luni închisoare, pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

În data de 15.04.2022, în jurul orelor 17:00, pe raza oraşului Zlatna, inculpatul şi-a însuşit cardul bancar emis de ***, aparţinând persoanei vătămate şi a efectuat un număr de cinci operaţiuni de plată prin folosirea fără drept a cardului persoanei vătămate, pentru achitarea contravalorii unor produse cumpărate de la un magazin din Zlatna„, se arată în motivarea instanței, potrivit alba24.ro.

Femeia a aflat că și-a pierdut cardul în urma mai multor mesaje de tip sms, primite de la bancă. ”Când a ajuns la domiciliu, a observat faptul că primise pe telefonul mobil mai multe mesaje de tip sms, prin care era încunoştinţată despre realizarea unui număr de 5 operaţiuni de plată cu cardul său bancar, astfel că şi-a dat seama că cineva îi găsise cardul pierdut şi îl folosise pentru a efectua acele plăţi, în valoare nominală de până la 100 lei fiecare, astfel că nu era necesară tastarea codului PIN aferent cardului”, se mai arată în motivarea instanței.