Un bărbat din Iaşi a primit o condamnare atipică. Este obligat să-i ceară scuze pe Facebook fostei soţii şi să-i dea 1.000 de euro

Un bărbat din Iaşi a primit o condamnare atipică, după ce ar fi încercat să îşi compromită soţia. În urmă cu trei ani, Angelica şi Constantin C. se aflau în proces divorţ. În noiembrie 2018, femeia a fost înştiinţată de operatorul de telefonie mobilă că nu mai are acces la numărul de telefon.

06 dec. 2021, 11:49
Un bărbat din Iaşi a primit o condamnare atipică. Este obligat să-i ceară scuze pe Facebook fostei soţii şi să-i dea 1.000 de euro
Un bărbat din Iaşi a primit o condamnare atipică

Un bărbat din Iaşi a primit o condamnare atipică, după ce a intrat pe conturile de Facebook şi Whatsapp ale fostei soţii. A trimis mesaje, fotografii şi filme indecente în numele ei, cu intenţia de a o denigra şi de a o prezenta ca pe o femeie de moravuri uşoare.

Un bărbat din Iaşi a primit o condamnare atipică

Femeia a aflat toate acestea de la rudele şi apropiaţii care o întrebau de ce postează astfel de lucruri şi a cerut instanţei obligarea fostului soţ să înceteze încălcarea drepturilor sale la onoare, demnitate, imagine şi viaţă privată, ca şi la plata a 100.000 euro ca daune morale şi 1 euro daune materiale.

În faţa Tribunalului, bărbatul a negat comiterea faptelor de care îl acuza fosta soţie, recunoscând doar trecerea numărului de telefon de pe cartelă pe abonament.

Citeşte şi: Drama unei familii din Iaşi, în prag de sărbători. Sacrificiile făcute de mama bolnavă pentru copii: „Fac orice ca măcar ei să înveţe carte”

Contul de Facebook era un cont comun, la acesta având acces şi fosta soţie. Expertiza dispusă de instanţă nu a putut stabili cu certitudine că fostul soţ a fost cel care a trimis mesajele denigratoare, întrucât datele referitoare la locul de unde sunt trimise acestea sunt stocate doar timp de şase luni.

În urma declaraţiilor martorilor, judecătorii au ajuns totuşi la concluzia că faptele prezentate de femeie sunt exacte, singura persoană care ar fi avut interesul şi posibilitatea de a-i folosi numărul de telefon fiind fostul său soţ.

Constantin C. a fost condamnat să-şi ceară scuze publice pe contul său de Facebook, dar şi să-i achite fostei soţii 1.000 de euro ca daune morale, potrivit Ziaruldeiasi.ro.


loading...
Partenerii noștri