Un bărbat din Iaşi, arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru trafic de droguri şi introducere în ţară, fără drept, a unor droguri de risc.

13 mai 2014, 06:39
Un bărbat din Iaşi, arestat preventiv pentru trafic de droguri de risc

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, bărbatul a fost reţinut în urma unei percheziţii domiciliare efectuate de poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR şi cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT Iaşi, scrie Agerpres.

Bărbatul este bănuit că, în perioada februarie 2013-ianuarie 2014, ar fi coordonat şi finanţat procurarea din Olanda şi introducerea în ţară a aproximativ patru kilograme de cannabis, împreună cu alte două persoane, care au fost deja trimise în judecată în iunie 2013 şi aprilie 2014.

Citeşte şi CUTREMURĂTOR. SEX, DROGURI şi PROSTITUŢIE cu eleve de 13 şi 16 ani. Vezi cum erau păcălite copilele

Drogurile procurate din Olanda au fost introduse în ţară, prin intermediul unor firme de transport de persoane şi coletărie, disimulate în colete, o parte dintre acestea urmând a fi comercializate pe raza municipiului Iaşi.

O altă cantitate, de 2.838 grame de substanţă vegetală, a fost găsită asupra celor două persoane, în urma prinderii acestora în flagrant delict.

„Faţă de bărbat se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, introducerea în ţară, fără drept, de droguri de risc, şi finanţarea săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc”, a declarat Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Iaşi.

CITEŞTE ŞI: Limbajul codat al consumatorilor de droguri. Ce înseamnă „minge”, „pahar de bere”, „cafea”, „CD”