Un bărbat din Neamț s-a declarat „suveran” și „om viu”! A fost arestat la Sinaia, după ce a condus o mașină neîmatriculată

Un bărbat din Neamț care a fost oprit de polițiști pe DN 1, după ce a condus pe drumurile publice un autoturism neînmatriculat, s-a declarat "suveran" și "om viu", în momentul în care oamenii legii i-au cerut mai multe explicații.

18 ian. 2023, 21:42
Un bărbat din Neamț s-a declarat „suveran” și „om viu”! A fost arestat la Sinaia, după ce a condus o mașină neîmatriculată

Florin Ionuț G., un cetățean din Neamț care se declară „om viu” în viață și nu persoană, adept al unei ideologii care nu recunoaște autoritatea Statului Român, a fost arestat de Judecătoria Sinaia, conform ziarulincomod.ro

Citiți și: Șoferii riscă o amendă de 1.160 de lei dacă nu au acest act la ei. În plus, primesc patru puncte de penalizare

Inițial, acesta a fost plasat în control judiciar de către procurorii din Sinaia. Pentru că nu a respectat obligațiile impuse de către această formă de măsură preventivă, procurorii au cerut instanței arestarea preventivă, solicitare acceptată de Judecătoria Sinaia pe data de 5 ianuarie.

Bărbatul a refuzat să se supună cerințelor polițiștilor în 2020, atunci când a fost prins de un echipaj al poliției rutiere circulând pe DN1 cu o mașină radiată din Germania și neînmatriculată în România.

Bărbatul din Neamț spune că este membru al comunității ”suveranilor”

Polițiștii i-au deschis atunci dosar penal pentru că a condus un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice, faptă care se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Deși oamenii legii l-au căutat prin toată țara și au încercat să ia legătura cu el, șoferul i-a ignorat total și a refuzat să se prezinte audieri. Bărbatul a spus că este nu recunoaște autoritatea statului, și nici legile țării în care trăiește. Mai mult decât atât, cetățeanul spune că este membru al comunității ”suveranilor”, fiind o ființă vie.

În cele din urmă, bărbatul din Neamț a fost adus cu mandate la audieri chiar înainte de Crăciun, în decembrie 2022, atunci când procurorii l-au plasat în control judiciar și l-au lăsat să plece.

Doar că, în perioada în care s-a aflat sub puterea acestei măsuri preventive, Florin Ionuț G. avea obligația să se prezinte periodic la poliție, fapt care nu s-a întâmplat. Când polițiștii l-au contactat telefonic și i-au cerut să vină la secție, individul le-a cerut să nu-l mai deranjeze întrucât se află într-o vizită.

”Totodată, în cuprinsul procesului-verbal încheiat cu ocazia aducerii la îndeplinire a mandatului de aducere se arată că inculpatul a fost contactat telefonic, ocazie cu care a declarat că se află la nişte cunoştinţe şi că nu se va deplasa la instanţă, solicitând să nu mai fie deranjat”, se arată în actul de acuzare.

În cele din urmă, instanța a decis să îl aresteze, iar în prezent se află încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Prahova.

Citiți și: Codul Rutier 2023. Amenda uriașă pe care o pot primi șoferii care fac această greșeală