Un bărbat din Slatina a vrut să fugă din ţară în Italia! Acesta era izolat la domiciliu din cauza virusului COVID-19

Un bărbat din Slatina care se afla în izolare la domiciliu pentru a preveni infecţia cu noul coronavirus, a plecat luni spre aeroport pentru a se întoarce în Italia.

RomaniaTV.net
02 mart. 2020, 16:20
Un bărbat din Slatina a vrut să fugă din ţară în Italia! Acesta era izolat la domiciliu din cauza virusului COVID-19

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, au fst cei care au anunţat autorităţile la 112 despre eveniment. Potrivit unei informări a DSP Olt, reprezentanţii instituţiei au aflat de la un medic de familie că o persoană din Slatina a părăsit domiciliul, unde se afla în izolare.

„În data de 02.03.2020, în urma informaţiilor telefonice culese de la medicul de familie, o persoană din localitatea Slatina a părăsit adresa de izolare la domiciliu, motiv pentru care reprezentanţii DSP Olt – Compartimentul de Supraveghere şi Control BT – au apelat telefonic persoana în cauză, care a declarat că nu prezintă semne specifice bolii şi că este în drum spre aeroport, pentru a se întoarce în Italia, motiv pentru care am apelat Serviciul 112, în vederea anunţării evenimentului”, precizează DSP Olt.

Citeşte şi: CORONAVIRUS. România extinde lista ţărilor şi regiunilor de unde dacă te întorci intri obligatoriu în carantină. Care sunt acestea

Şi în zilele precedente persoane aflate în izolare au părăsit domiciliul: o persoană din Slatina în data de 29 februarie şi o persoană din comuna Oboga, pe 1 martie. Cele două persoane au fost convinse să se întoarcă la domicilii şi au fost sancţionate contravenţional de către Inspecţia Sanitară din cadrul DSP Olt.

În judeţul Olt, luni, sunt monitorizate în regim de izolare la domiciliu 196 de persoane, a mai comunicat DSP.