Un bărbat din Slobozia a fost amendat cu 1.000 după ce a flatulat lângă un poliţist

Un politist din Slobozia a amendat cu 1.000 de lei un barbat pe motiv ca a tras un vânt, dupa cum a şi scris agentul în procesul verbal.

RomaniaTV.net
28 feb. 2017, 10:10
Un bărbat din Slobozia a fost amendat cu 1.000 după ce a flatulat lângă un poliţist

Incidentul a avut loc în Slobozia, unde un poliţist local şi un agent de la Rutiera, care erau in misiune pe un bulevard din oraş, se pregateau sa sanctioneze pe cineva care parcase neregulamentar. Atunci a aparut individul care intr-un gest solidaritate cu cel amendat s-a apropiat de politisti si a inceput sa traga vanturi.

Deranjat de gestul nepotrivit al barbatului, politistul local a scos chitantierul si l-a sanctionat cu 1.000 de lei pe barbat pentru ca ar fi provocat indignarea persoanelor din jur.

Şeful Poliţiei Locale din Slobozia a declarat că reacţia agentului care l-a amendat pe tânăr nu este de condamnat:

Este inadmisibil sa accepti un astfel de comportament ostentativ in total dispret fata de cei ce sunt in jurul tau. Iar o neinterventie a agentului politiei locale poate ar fi fost mai de condamnat”, a spus Laurenţiu Apaza, şeful Poliţiei Locale din Slobozia. 

Cel in culpa nu a semnat procesul verbal de contraventie si intre timp a plecat la munca in strainatate, motiv pentru care nu a nu a contestat pana acum sanctiunea.

Agentul care l-a amendat pe barbat a fost mustrat de superiori, desi acestia sustin ca există acoperire legală. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Locale Slobozia, art. 2.1 din Legea 61/1991 permite aplicarea de amenzi pentru vânturi, acestea fiind asimilate „săvârșirii în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare (….) de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice”.