Un bărbat din Vâlcea a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că a abandonat un câine pe marginea drumului

Un bărbat a fost amendat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea după ce a abondat un câine într-un sac.

02 dec. 2022, 23:13
Un bărbat din Vâlcea a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că a abandonat un câine pe marginea drumului
Un bărbat din Vâlcea a fost amendat după ce a abandonat un câine pe marginea drumului

Bărbatul din Vâlcea a fost surprins de camerele de supraveghere montate în zonele izolate în care oamenii obișnuiesc să arunce gunoie în timp ce abandona câinele. Se vede cum acesta a coborât din mașină și a scos din portbagaj un sac de rafie pe care l-a aruncat pe marginea drumului, potrivit europafm.ro.

Citește și: Bucureşteancă amendată cu 3.000 de lei, pentru că şi-a lăsat câinele în parc. Femeia a fost identificată cu ajutorul microcipului

Reprezentanții Primăriei Bujoreni care au văzut imaginile au mers în zonă pentru a vedea ce s-a întâmplat de fapt. Aceștia au constatat că în sacul care era legat la gură se afla un cățel de aproximativ două luni, Poliția Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea a fost sesizată și cu ajutorul imaginilor a fost identificat bărbatul de 36 de ani din Bujoreni.

Acesta a fost amendat cu 5.000 de lei, iar cățelul a fost preluat de o fundație pentru protecția animalelor.

Poliţiştii reamintesc că Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor prevede faptul că abandonul şi sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime faţă de animale şi se sancţionează cu amenda de la 3.000 la 12.000 lei.

„Din păcate, ne confruntăm frecvent cu situaţii în care observăm că grija faţă de animale rămâne o preocupare secundară pentru mulţi cetăţeni. Odată cu evoluţia societăţii moderne au apărut schimbări şi în domeniul protecţiei animalelor, însă nu toţi se conformează. Un simplu act precum sterilizarea atunci când nu mai doreşti ca animalele să se reproducă pentru că nu îţi permiţi să le mai îngrijeşti, poate elimina atât problema unor suflete chinuite şi abandonate cât şi problemele morale ale proprietarului”, a declarat inspector de poliţie Irimia Mădălina Gerlinde, medic veterinar în cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor.

Citește și: Primărie din Vâlcea, datoare la trupa de lăutari. Se vând microbuzele școlare pentru plata sumei uriașe: „Altfel, nu putem”