Un bărbat din Vaslui a lovit cu maşina doi poliţişti, care au vrut să-l oprească în trafic

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Vaslui a lovit intenţioat cu maşina doi poliţişti care au vrut să-l oprească în trafic, rănindu-i. Bărbatul a fost imediat identificat şi prins de alte echipaje de poliţie. Oamenii legii au constatat că şoferul are o alcoolemie de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

28 iun. 2021, 23:45
Un bărbat din Vaslui a lovit cu maşina doi poliţişti, care au vrut să-l oprească în trafic

Un bărbat din Vaslui a lovit cu maşina doi poliţişti. ”În această seară, doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Huşi au oprit un autoturism, pentru control. Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a refuzat testarea, a devenit recalcitrant, a pornit autoturismul şi i-a lovit pe cei doi poliţişti”, a trasmis, luni seară, Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa citată a precizat că cei doi poliţişti au suferit leziuni corporale, iar, în prezent, se află la Spitalul municipal Huşi, pentru investigaţii medicale.

În urma acestui eveniment, structurile Ministerului Afacerilor Interne s-au mobilizat, de îndată, şoferul fiind depistat, la scurt timp, pe raza municipiului Huşi. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate medicală, unde a refuzat recoltarea de probe biologice”, a mai transmis MAI.

Citeşte şi: Scene tulburătoare în Vaslui! Fetiță de 13 ani, salvată de la sinucidere în ultimul moment de câinele familiei

Un bărbat din Vaslui a lovit cu maşina doi poliţişti

Instituţia precizează că a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost înştiinţat imediat despre acest caz, fiind informat în permanenţă cu privire la starea de sănătate a celor doi poliţişti. În urma investigaţiilor medicale a rezultat că starea acestora de sănătate este stabilă. Ministrul Lucian Bode condamnă cu fermitate astfel de comportamente, cerându-le totodată tuturor factorilor implicaţi să manifeste toleranţă zero faţă de agresiunile la care sunt supuşi angajaţii MAI în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, a mai transmis MAI, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, ministrul Bode ”a cerut poliţiştilor să intensifice acţiunile pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care au consumat băuturi alcoolice sau alte substanţe interzise şi care prezintă un pericol pentru participanţii la trafic”.