Un bărbat dispărut de aproape 50 de ani a fost găsit graţie unui video viral pe Facebook

Bărbatul din Bangladesh a dispărut în 1972, în timp ce se afla într-o călătorie de afaceri.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 19:26
Un bărbat dispărut de aproape 50 de ani a fost găsit graţie unui video viral pe Facebook

Habibur Rahman era om de afaceri, avea 30 de ani și era tată a patru copii şi locuia în localitatea Sylhet, atunci când a dispărut, în 1972, după o călătorie de afaceri în orașul Chittagong. Familia sa l-a căutat ani de zile fără pic de succes, până când, în luna ianuarie a acestui an, soţia unuia dintre nepoţii săi, stabilită în SUA, l-a reperat într-un videoclip de pe Facebook.

Bărbatul suferise o fractură a unui braţ şi a fost internat în spitalul din Sylhet, conform omului care l-a îngrijit în ultimii cinci ani. Pentru că nu avea bani de operaţie, acesta a făcut un video cu bătrânul, pe care l-a postat pe Facebook în încercarea de a strange fonduri. Videoclipul a avut peste un milion de vizualizări, aşa ajungând să fie văzut şi de soţia nepotului său, care a alertat un alt nepot aflat în Bangladesh.

„Nu ne-a recunoscut la început dar atunci când a văzut verii mai mari ai tatălui meu a știut imediat că suntem noi. A plâns ca un copil. A pus multe întrebări despre bunica mea și unchii mei care trăiesc în străinătate”, a povestit Kefayat Hussain, unul dintre cei 13 nepoţi ai bătrânului.

Potrivit ajutorului său Rajiya Begum, acesta se făcuse ascet și trăia în sanctuarele sufi din Moulvibazar, la aproximativ 60 de kilometri sud de Sylhet.