Un fost ministru iranian condamnat pentru corupţie s-a sinucis la Bucureşti. Bărbatul s-a aruncat de la etajul unui hotel

Un bărbat a murit, vineri, după ce a căzut de la etajul unui hotel din Bucureşti. Potrivit România TV, este vorba despre un fost ministru iranian condamnat pentru corupție. Demnitarul străin a murit pe loc, iar poliţiştii au deschis dosar de cercetare. 

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 17:10
Un fost ministru iranian condamnat pentru corupţie s-a sinucis la Bucureşti. Bărbatul s-a aruncat de la etajul unui hotel

„Astăzi, la ora 14:30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepţia unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o camera, a căzut de la un etaj superior, decedând”, a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Cazul este cercetat de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Poliția Capitalei despre clericul iranian mort în București: Decesul a survenit ca urmare a unui act suicidar

Gholam Reza Mansouri, cleric și magistrat al regimului de la Teheran, s-a sinucis, este concluzia Poliției Capitalei, după efectuarea cercetării la fața locului.

„Au fost efectuate cercetarea la fața locului și investigații, la acest moment datele conducând spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar”, arată comunicatul Poliției Capitalei.

Potrivit Hotnews, anchetatorii au mai spus că iranianul, în vârstă de 52 de ani, se afla sub măsura controlului judiciar, la Secția 1 Poliție, pentru infracțiuni ce ar fi fost săvârșite pe teritoriul altei țari.

Cine este fostul ministru iranian care s-a sinucis la Bucureşti

Gholam Reza Mansouri, un judecător iranian acuzat de corupţie şi de încălcarea drepturilor omului, este bărbatul care a murit după ce a căzut de la etajul unui hotel din Bucureşti în care era cazat.

Potrivit Alarabiya.net, Mansouri ar fi fugit din Iran, după ce a fost acuzat c-ar fi primit mită 500.000 de euro.

Bărbatul a negat toate acuzaţiile într-un clip distribuit pe reţelele de socializare în care a spus că se află în străinătate pentru a face un tratament medical şi că se va întoarce curând în Iran. Gholam Reza Mansouri nu a precizat în ce ţară se află.

Săptămâna trecută, autorităţile din Iran au anunţat că Gholamreza Mansouri a fost arestat în România de Interpol. Autorităţile iraniene au precizat că judecătorul nu ar putea fi extrădat în Iran din cauza restricţiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Potrivit sursei citate, Mansouri a fost acuzat că ar fi implicat în arestarea şi torturarea a zeci de jurnalişti în Iran. Din acest motiv, numeroşi jurnalişti iraniani şi activităţi pentru drepturile omului au cerut ca judecătorul să fie arestat în Europa.

Cleric iranian, arestat în România. E acuzat de corupţie în Teheran şi de arestare de jurnalişti în Europa