Un bărbat s-a trezit din comă după 12 ani. Familia lui a fost stupefiată de ce a povestit

Martin Pistorius, din Africa de Sud, avea 12 ani când a intrat în comă. Se întorsese bolnav de la şcoală, iar starea i s-a agravat şi a intrat în comă.

RomaniaTV.net
03 oct. 2015, 15:37
Un bărbat s-a trezit din comă după 12 ani. Familia lui a fost stupefiată de ce a povestit

Martin a stat în comă 12 ani, iar când a ieşit din această stare a avut multe de povestit, pentru că el, deşi nu se mai putea mişca şi nici nu  era în stare să comunice cu cei din jurul lui, era, totuşi, conştient.

Astfel, el a avut ocazia să afle multe lucruri ascunse despre cei din jurul său, inclusiv despre propriii lui părinţi, mai ales despre mama sa care se săturase de starea lui şi i-ar fi dorit sfârşitul.

Martin a auzit odată, într-o seară, cum mama lui îi spusese „Sper să mori!”…. Acum, femeia regretă că a rostit acele cuvinte.

Citeşte şi A stat 11 ani în comă. Care a fost prima întrebare pe care a pus-o după ce s-a trezit. Toţi au INCREMENIT

Cât timp a stat în spitale, Martin a povestit că nu a fost niciunul în care să nu fi observat cazuti de abuzuri fizice sau verbale şi chiar de abuzuri sexuale.

Până la urmă, Martin a avut noroc cu un fizioterapeut, care a observat că el este conştient şi poate comunica cu ajutorul ochilor.

Aşa a început calea lui spre recuperare, iar acum, deşi nu poate să vorbească, foloseşte computerul pentru a comunica cu cei din jur. Martin a absolvit şi o facultate şi s-a căsătorit cu o tânără care îl iubeşte şi pe care o iubeşte la rândul lui. „Nu subestimaţi puterea minţii şi importanţa iubirii”, a fost mesajul lui Martin.