Un bătrân, confirmat cu COVID, a căzut în casă şi nu s-a mai putut ridica. Autoritățile au intervenit pe geam

Un bătrân, confirmat cu COVID, a fost salvat în urma unei intervenții extreme. Pompierii au fost nevoiți să intervină pe geam.

03 oct. 2021, 15:31
Un bătrân, confirmat cu COVID, a căzut în casă şi nu s-a mai putut ridica. Autoritățile au intervenit pe geam

Un bătrân

, în vârstă de 93 de ani, confirmat cu COVID, a căzut în casă şi nu se mai putea ridica, situație ce a necesitat o intervenție de urgență a pompierilor.

Intervenţia autorităților a avut loc după ce bărbatul de 93 de ani, care era izolat la domiciliu, nu a mai răspuns nici la telefon, nici la uşă.

Medicii care încercau să-i verifice starea de sănătate s-au speriat şi au cerut deblocarea uşii. Însă pompierilor le-a fost mai uşor să intre pe un geam lăsat deschis cu ajutorul unei scări.

Bătrânul a fost găsit conştient, dar foarte slăbit. Căzuse şi nu se mai putea ridica. Acesta a fost transportat la spital, relatează observatornews.ro.

Un bătrân bolnav de Covid, care a stat 399 de zile în spital: „Am fost în comă câteva săptămâni”

Un bătrân,

pe nume David Avila Mellado, în vârstă de 69 de ani din Sydney, Australia, și-a văzut moartea cu ochi după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2.

Bărbatul a fost internat pe 29 iulie 2020 și a stat șapte săptămâni în comă, la terapie intensivă. El s-a aflat într-o stare de inconștiență atât de profundă, încât nu mai putea nici măcar să-și rostească numele.

„A început cu Covid. Am fost în comă câteva săptămâni. M-am întors aici, nu-mi știam nici numele, nu știam nimic. Dar acum pot să-mi spun numele, pot să spun mulțumesc“, a mărturisit David Avila Mellado.

Virusul a făcut ravagii în organismul bătrânului, de aceea pentru a se recupera, acesta a avut nevoie nu numai de medicația specifică Covid-19, dar și de ajutorul unor specialiști în fizioterapie și logopedie.

Bărbatul a necesitat conectarea la oxigen timp de un an de zile, astfel încât personalul medical a avut probleme cu îndepărtarea tubului de traheotomie, iar bătrânul prezenta probleme în ceea ce privește capacitatea de a respira și a vorbi singur.

David Avila Mellado a declarat că virusul este cât se poate de real și îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze, nu doar pentru protecția lor ci și a celor din jur.
„Le spun tuturor: Vaccinați-vă! Mulți oameni nu vor să se vaccineze și nu cred că virusul există. Dar este real. Este real! Așa că, trebuie să înțeleagă că trebuie să se vaccineze. De asemenea, trebuie să-i ajute și pe ceilalți oameni“, a declarat bătrânul.

Bărbatul a fost internat atât de mult timp în spital încât personalul a creat o conexiune specială cu el, având în vedere că instituția i-a fost bătrânului o a doua casă, timp de un an de zile.

Medicii și asistentele s-au bucurat când bărbatul a fost în sfârșit în stare să plece acasă, vindecat și pe picioarele lui.