Un bebeluş a supravieţuit după ce a fost victima unui atac armat. Amina s-a născut în momentul în care a început atacul

Amina, o fetiță nou-născută, este cel mai tânăr supraviețuitor în urma atacului asupra unui spital din Afganistan, potrivit BBC. În urma focului dintr-o maternitate din Kabul 24 de oameni și-au pierdut viața, dintre care 16 mame.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 10:11
Un bebeluş a supravieţuit după ce a fost victima unui atac armat. Amina s-a născut în momentul în care a început atacul

Mama Aminei a murit în urma atacului. Tatăl fetiței, Rafiullah, a vorbit pentru BBC despre pierderea partenerei și supraviețuirea fiicei sale. Fetița abia se născuse în momentul în care a început atacul, iar tatăl a fost martor la tot evenimentul.

Citește și: Atac armat asupra unei clinici Medici Fără Frontiere din Kabul. Printre morţi se numără nou-născuţi şi mame

„Luptele erau în curs. Atacatorul a ajuns la maternitate și a început să omoare nou-născuții și mamele.Când am mers înăuntru am văzut oameni pe jos și pe coridoare. Femei în vârstă fuseseră împușcate”, a spus acesta.

Bărbatul și-a sunat imediat soția, iar aceasta l-a întrebat dacă afară este un atacator sinucigaș cu bombă, însă acesta a negat deoarece nu a dorit ca aceasta să intre în panică. Imediat după ce a închis apelul, acesta a găsit-o pe soția sa stând întinsă cu mâinile într-o poziție în care își apăra copilul.  Bebelușul i-a fost luat imediat după ce a fost împușcată.

”Soția mea a fost împușcată în inimă și în picior”, a povestit Rafiullah.

După atac, Amina a fost dusă rapid la chirurgie, iar doctorii i-au salvat piciorul fetiței și speră că va putea merge când va fi mare.

„Îmi îngropam soția când un doctor a sunat pentru a-mi spune că trebuie să amputeze piciorul Aminei. Le-am spus: «Vă rog nu o faceți. Este o fată fără mamă și îi va face viitorul dificil. Dacă nu supraviețuiește, aceea va fi soarta noastră, dar vă rog nu faceți amputarea».