Un bebeluş de 23 de zile, diagnosticat cu COVID-19, a murit în Filipine

Un bebeluş în vârstă de 23 de zile a murit de coronavirus în Lipa, o localitate filipineză aflată la 70 de kilometri de Manila, potrivit informaţiilor transmise de primarul oraşului, Erica Africa. 

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 06:23
Un bebeluş de 23 de zile, diagnosticat cu COVID-19, a murit în Filipine

Bebeluşul a murit pe 5 aprilie după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, însă rezultatul testului a fost aflat abia joi, potrivit EFE. 

Acesta nu este primul caz în care bebeluşii abia aduşi pe lume mor de noul coronavirus. Un alt bebeluş de doar patru zile diagnosticat cu COVID-19 a murit miercuri de insuficienţă respiratorie în Brazilia după ce s-a născut prematur, iar un alt nou-născut de cinci luni a murit în Bolivia de coronavirus după ce a petrecut o săptămână la terapie intensivă.

Citeşte şi: COVID-19. Germania, a patra zi consecutivă de creştere a cazurilor de infectare. Numărul morţilor trece 2.300

Ministerul Sănătăţii din Filipine urmează să confirme decesul bebeluşului din Lipa în buletinul său zilnic. Joi seara, bilanţul ajunsese la 4.076 de cazuri, 203 morţi şi 124 de pacienţi vindecaţi.

Insula Luzon, cea mai mare din Filipine, a fost plasată în carantină strictă din data de 17 martie, fiind principalul focar de COVID-19 din întreaga ţară, deşi cazuri de infectare au fost înregistrate în toate provinciile filipineze.

Citeşte şi: Un savant, consilier guvernamental, avertizează: „Nu ne putem feri la nesfârşit de coronavirus. 80% din populaţie va fi afectată”

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a ordonat luni prelungirea carantinei la Luzon până pe 30 aprilie, ora trăiesc 57 de milioane de persoane, peste jumătate din populaţia filipineză. Decizia a fost luată pentru a consolida eforturile depuse împotriva pandemiei de COVID-19.