Un bebeluş de 7 luni a murit îngheţat, după ce părinţii l-au scos pe balcon, „să doarmă la aer curat”

Părinţii unui bebeluş de şapte luni sunt devastaţi de durere, după ce l-au găsit mort. L-au scos pe balcon „să doarmă la aer curat”, iar după cinci ore, micuţul a murit, din cauza temperaturii scăzute de afară. Investigatorii au deschis o anchetă penală în acest caz, iar părinţii riscă să plătească pentru moartea fiului lor.

RomaniaTV.net
07 ian. 2020, 15:40
Un bebeluş de 7 luni a murit îngheţat, după ce părinţii l-au scos pe balcon, „să doarmă la aer curat”

Bebeluşul de șapte luni a fost expus la temperaturi de -7 grade Celsius timp de cinci ore, în estul extrem al regiunii Khabarovsk. El a fost scos pe balcon „ca să doarmă în aer curat”, relatează presa locală citată de BBC NEWS

Ministerul Sănătății din regiune a făcut ulterior un apel prin care le-a cerut oamenilor să nu lase copiii mici afară, nesupravegheați. „Copiii pot deveni foarte repede victime ale temperaturilor scăzute”, a spus acesta într-o postare pe Instagram.

Potrivit presei, copiii din Khabarovsk devin tot mai des victime ale „ignoranței și neglijenței părinților” care cred că expunerea la temperaturi scăzute le fortifică organismul. Băiețelul de șapte luni a murit de hipotermie. 

Ce este hipotermia?

Hipotermia reprezintă scăderea anormală a temperaturii corpului. Aceasta se poate datora expunerii prelungite a corpului la temperaturi scăzute. Oricine stă în frig, în camere reci sau care este supus frigului şi umezelii poate dezvolta hipotermie.

Aceasta apare atunci când organismul pierde căldură mai repede decât este capabil să o producă.

Deşi hipotermia apare de obicei la temperaturi foarte scăzute, chiar şi temperaturile mai puţin scăzute (peste 40C) pot fi periculoase pentru o persoană care a stat în ploaie, a transpirat sau a stat în apă pentru o perioadă lungă de timp.

Simptomele hipotermiei tind să apară treptat. Pe măsură ce temperatura corpului scade, devine din ce în ce mai greu pentru persoana afectată să gândească clar şi de aceea poate să nu îşi dea seama că are hipotermie. Pe măsură ce hipotermia progresează, persoana afectată poate să se întindă şi să devină inconştientă.