Un bebeluş de cinci luni, grav bolnav, aşteaptă de trei luni ajutorul financiar promis! Primarul dă din umeri

Caz incredibil în judeţul Galaţi, oraşul Tecuci. Un bebeluş bolnav de amiotrofie spinală de tip 1 cu insuficienţă respiratorie, care poate fi salvat, aşteaptă de mai bine de două luni ajutorul financiar promis de către primarul oraşului şi administraţia locală.

RomaniaTV.net
17 ian. 2020, 18:30

Familia copilului a cerut în luna noiembrie a anului 2019 un ajutor financiar primarului, care nu a ajuns nici în acest moment în mâinile părinţilor. Primarul a decis un ajutor financiar în valoare de 2000 de lei în schimbul depunerii actelor în original, lucru imposibil deoarece acestea sunt necesare în absolut orice unitate spitalicească în care ajunge copilul. 

„Bebelusul Emanuel, bolnav de Amiotrofie Spinala Tip1 cu insuficienta respiratorie, „MULTUMESTE” domnului Primar și Administrației Locale Tecuci pentru „AJUTORUL” financiar de Urgenta cerut domnului Primar in noiembrie 2019 nu a ajuns nici acum la noi. Domnul Primar prin „MARINIMIA” sa a decis un ajutor de 2000 lei in schimbul depunerii actelor in original, lucru imposibil deoarece acestea ne sunt necesare oriunde mergem. De Sărbători 23.12.2019 Consiliul Local a aprobat in unanimitate acordarea unui Ajutor de Urgenta o sumă rezonabilă, dar din pacate nici aceasta suma nu a ajuns la noi. UAT Tecuci prin angajații de la Contabilitate ne tracaseaza constant, ba cu solicitarea altor acte, ba ca ne solicită telefonic prezentarea la Primărie pentru ridicarea banilor iar cand ajungem fizic in Primărie ne amână pe motiv că nu ne-au chemat sau ca actele nu sunt semnate de Domnul Primar, lucru care sa intamplat și astăzi 17.01.2020.”

În preajma Crăciunului, Consiliul Local a aprobat acordarea ajutorului social, însă nici de această dată banii nu au ajuns la familia celui mic. Angajaţii îi tracasează constant pe părinţii băieţelului, chemându-i la primăria, iar în momentul în care aceştia ajung angajaţii îi amână pe motivul că actele nu sunt semnate de către domnul primar.

Părinţii copilului acuză primăria, dar şi Consiliul Local că acordă banii doar după bunul plac şi nu atunci când sunt necesari, dar şi pentru faptul că aceştia nu dau doi bani pe viaţa unui copil bolnav care poate fi salvat. „De ce se mai numesc Ajutoare de Urgenta daca acordarea lor se face dupa bunul plac al unor persoane și nu atunci când sunt necesari? Unde s-au dus oare acești bani deoarece in Sedinta de Consiliu Local din data de 23.12.2019 cand s-a aprobat acest Ajutor de Urgenta s-a specificat că sunt bani? Se confirmă că UAT Tecuci nu da doi bani pe viata unui copil grav bolnav dar care poate fi salvat. Pana unde va merge aceasta bătaie de joc?”