Un bebeluş infectat cu coronavirus a murit la naştere. Mama acestuia este infectată cu SARS-COV-2

Un bebeluş infectat cu coronavirus a murit la naştere, într-o maternitate din sudul Franţei. Potrivit medicilor, mama micuţului este şi ea infectată cu SARS-COV-2.

23 aug. 2021, 20:10
Un bebeluş infectat cu coronavirus a murit la naştere. Mama acestuia este infectată cu SARS-COV-2

Un bebeluş infectat cu coronavirus a murit la naştere. Tragedia s-a petrecut într-o maternitate din sudul Franţei.

Un bebeluş infectat cu coronavirus a murit la naştere

Citeşte şi Copiii sunt mai predispuşi decât adulţii să se infecteze cu varianta Delta a coronavirusului. Avertismentul medicului Anthony Fauci

Agenţia Regională de Sănătate Occitania anunţă că şi mama bebeluşului decedat este infectată cu virusul SARS-CoV-2.

„Decesul a fost constatat la naştere într-o maternitate din regiune. Tânăra mamă a fost şi ea purtătoare a coronavirusului”, a adăugat Agenţia Regională de Sănătate.

Instituţia a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi a anunţat că oferă sprijin „profesioniştilor care s-au îngrijit din punct de vedere medical şi psihologic de aceşti oameni greu încercaţi”.

Potrivit statisticilor oficiale, în Franţa, de la începutul epidemiei au murit şapte copii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 cu vârste cuprinse între 0 şi 9 ani.

Autoritățile franceze au decis însăsprirea măsurilor de restricție sanitară în condițiile în care numărul infectărilor cu noua variantă a tulpinei Delta, a coronavirusului, este în creștere. Guvernul de la Paris se teme că această creştere a cazurilor, care afectează pentru moment în special tinerii, urmează să afecteze persoanele vârstnice sau fragile, nevaccinate. Acest lucru va duce la o creștere a cazurilor care necesită spitalizare și va pune o presiune foarte mare pe sistemul sanitar.

Zeci de mii de persoane au protestat, sâmbătă, în Franța, împotriva introducerii unor noi restricții mai dure, împotriva COVID-19. Francezii au ieșit, din nou, în stradă, în număr mare, pentru cel de-al șaselea weekend la rând.

Manifestanţii care au ieșit în stradă, în Franța, au protestat împotriva introducerii măsurii de vaccinare obligatorie pentru cei care activează în domeniul sănătății. De asemenea, ei au luat atitudine și împotriva aşa-numitului „paşaport sanitar”.

Citeşte şi Copiii au de două ori mai puține șanse să transmită coronavirusul. Studiul care ajută autorităţile să decidă dacă închid sau nu şcolile

 


loading...