Un belgian a fost prins cu o cantitate-record de peste 20.000 de pilule de ecstasy, la aeroport

Un belgian a fost prins având asupra lui nu mai puţin de 21.435  de pastile de ecstasy, pe care le transportase din Schiphol, prin Madrid şi a fost prins abia în Montevideo.

23 apr. 2016, 13:14
Un belgian a fost prins cu o cantitate-record de peste 20.000 de pilule de ecstasy, la aeroport

Cetăţeanul belgian care avea asupra lui uriaşa cantitate de pastile de ecstasy a fost prins şi arestat pe aeroport, în Uruguay, la Montevideo. Destinaţia finală la care urma să fie predate drogurile era Buenos Aires, în Argentina.

Vameşii au numărat nu mai puţin de 21.435 de pastile din drogul de sinteză, după ce l-au depistat cu uriaşa „încărcătură”,  scrie cotidianul spaniol El Pais.

Pastilele erau puse într-unul dintre bagajele bărbatului, pe care era imprimat un logo cu Supeman. S-ar putea să fie vorba despre un drog cu acelaşi nume ca cel care a provocat moartea unor tineri argentinieni în timpul unui festival de muzică.

Citeşte şi Un avion plin cu cocaină s-a prăbuşit, cei doi pasageri au murit

Drogurile capturate de la belgian sunt acum analizate de către autorităile uruguayene. Acestea au declarat că este cea mai mare captură de droguri de pe aeroport, mai mare decât toate capturile realizate anul trecut în această ţară, pentru acelaşi tip de substanţă stupefiantă. 

Belgianul este un bărbat de 34 de ani. El va fi judecat marţi, înainte de a fi trimis în închisoare.