Un bistriţean a fost prins în timp ce încerca să mituiască un prim-procuror. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită

Un bistriţean în vârstă de 40 de ani a fost prins în flagrant în timp ce oferea mită suma de 100 de euro unui prim-procuror, pentru a-l determina să urgenteze soluţionarea dosarului penal în care era inculpat, conform unui comunicat D.G.A.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 12:22
Un bistriţean a fost prins în timp ce încerca să mituiască un prim-procuror. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită

Flagrantul a fost organizat joi, 7 mai, în sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud. Bărbatul în vârstă de 40 de ani s-a ales cu dosar penal pentru săvărșirea infracțiunii de dare de mită și a fost plasat sub control judiciar pentru 30 de zile.

Citește și: Tragedia de la Colectiv s-ar fi putut repeta. Un pompier a luat MITĂ ca să închidă ochii la ilegalităţi

”Joi, 7 mai, ofițeri din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au organizat prinderea în flagrant a unei persoane, în vârstă de 40 ani, fără calitate specială, după ce a remis, cu titlu de mită, suma de 100 euro, către un angajat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.

În schimbul acestei sume de bani, mituitorul i-a solicitat acesta ar fi trebuit să urgenteze soluționarea unui dosar penal în care acesta este inculpat pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier și să dispună restituirea permisului de conducere suspendat.

În cauză s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, ca urmare a denunțului formulat de magistrat, iar acțiunea de prindere în flagrant s-a realizat în sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, beneficiind de sprijinul conducerii instituției.

Ulterior, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat pentru infracțiunea de dare de mită, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile” , se arată în comunicatul transmis de D.G.A


loading...