Un bloc de 21 de etaje s-a prăbuşit în Nigeria: „Am crezut că este cutremur”

Un bloc cu peste 20 de etaje din Nigeria s-a prăbușit. Peste 100 de persoane au fost prinse sub dărâmăturile clădirii.

01 nov. 2021, 23:13

O clădire cu 21 de etaje aflată într-o zonă rezidențială în care se construiesc locuințe de lux  s-a prăbușit în Lagos, Nigeria. Pentru moment, nu sunt date oficiale privind numărul de persoane care se aflau în interiorul imobilului, relatează CNN. „Am crezut că este un cutremur”, au declarat localnicii aflați în blocurile din apropiere.

Nuntaşi ucişi de talibani, din cauză că ascultau muzică. Petrecerea s-a încheiat tragic, cu doi morţi şi doi răniţi

Peste 100 de muncitori au fost prinși sub dărâmăturile clădirii. Potrivit lui Eric Tetteh, un angajat care a scăpat cu viață, prăbușirea ar fi fost bruscă, iar mulți nu au avut scăpare. Din păcate, soarta celor prinși sub rămășițele blocului este necunoscută. Se pare că de cele mai multe ori, astfel de accidente sunt produse de reglementarea greșită a construcțiilor.

Se pare că blocul de apartamente era în construcții , iar persoanele care se ocupau de acesta erau în așteptarea unui excavator, în momentul tragediei. Potrivit lui Eric Tetteh, un muncitor care a scăpat cu viață, clădirea s-ar fi prăbușit brusc, iar mulți nu au avut scăpare.

„Eu și fratele meu am scăpat, dar mai mulți oameni sunt acolo, mai mult de 100 de oameni.”, a declarat acesta.
Clădirea respectivă s-ar fi aflat în construcții de mai bine de doi ani. Din păcate, soarta celor prinși sub rămășițele blocului este necunoscută.

Joe Biden a adormit la conferința de la Glasgow. Imaginile au devenit virale: „Dormitul la datorie face parte din eșec”

Cauza incidentul rămâne neintificată, dar conform mai multor persoane, astfel de incidente se întâmplă des în Lagos, Nigeria. Se pare că de cele mai multe ori, astfel de accidente sunt produse de reglementarea greșită a construcțiilor.

Guvernatorul adjunct al orașului Lagos, Obafemi Hamzat, este tras la răspundere de faptul că autoritățile nu și-au făcut datoria și nu au venit de urgență la locul tragediei. Dacă regulile de siguranță la locul de muncă ar fi fost respectate cu strictețe, viața multor persoane ar fi putut fi salvată.