Un blogger saudit ar putea fi executat. Vezi de ce este acuzat

Bloggerul saudit Raif Badawi, fondatorul site-ului Free Saudi Liberals, condamnat la şapte ani de închisoare şi la 600 de lovituri de bici pentru denunţarea islamismului, ar putea fi executat, potrivit declaraţiilor soţiei sale, Ensaf Haidar.

RomaniaTV.net
27 dec. 2013, 15:27
Un blogger saudit ar putea fi executat. Vezi de ce este acuzat

Raif Badawi, în vârstă de 30 de ani, se află la închisoare din 2012 şi, conform soţiei sale, trebuie să se prezinte în faţa unei curţi de justiţie sub acuzaţia de apostazie.

Dacă va fi găsit vinovat şi condamnat, acesta va fi primi pedeapsa capitală, precizează Amnesty International.

În luna iulie, un tribunal penal l-a găsit pe Badawi vinovat de insultarea religiei islamice prin intermediul site-ului său web şi prin comentariile sale făcute în timpul unor emisiuni de televiziune.

Bărbatul a fost condamnat la şapte ani de închisoare şi la 600 de lovituri de bici, dar avocatul său a făcut apel la decizia instanţei.

În 2008, anul înfiinţării site-ului, Badawi a fost reţinut o zi pentru interogatoriu, unii clerici etichetându-l drept necredincios şi apostat.

Soţia şi cei trei copii ai săi au părăsit ţara, iar acum trăiesc în Liban.

Amnesty International a declarat pentru CNN că exemplul lui Badawi este o mărturie a faptului că Arabia Saudită nu este o ţară în care oamenii pot discuta liber despre convingerile lor.

„Este clar un caz de intimidare împotriva sa şi a altora, care încearcă să se angajeze în dezbateri deschise despre problemele cu care persoanele din Arabia Saudită se confruntă în viaţa de zi cu zi „, a afirmat un purtător de cuvânt al organizaţiei Amnesty International.