Un brașovean și-a construit casă pe acoperișul unui bloc de opt etaje. Autoritățile nu au putut lua măsuri, proprietarul a avut autorizație de construire

Cum arată casa pe care și-a construit-o un brașovean pe acoperișul unui bloc de opt etaje. Imaginiel au devenit virale pe internet.

27 mart. 2024, 12:36
Un brașovean și-a construit casă pe acoperișul unui bloc de opt etaje. Autoritățile nu au putut lua măsuri, proprietarul a avut autorizație de construire
Cum a reușit un român să își construiască casă pe acoperișul unui bloc din Brașov

Un brașovean a construit o casă în toată regula pe mansarda unui bloc. Imaginile au început să circule pe rețelele sociale, ulterior fiind făcute publice mai multe informații despre această casă și despre cum a fost posibilă construcția ei.

Brașoveanului nu i-a stat nimic în cale și a reușit să-și ridice casă la etajul 8. Totul a devenit viral după ce o persoană a filmat imobilul atipic și a postat imaginile pe internet, fiind curios să afle dacă respectiva construcșie are autorizație, scrie Biz Brașov.

Citește și: Amenzi colosale pentru românii care stau la bloc. Ce trebuie să știe cu toții. Iată de ce obicei ar trebui să vă feriți

Poliția Locală în subordinea căreia se află Departamentul Disciplina în Construcții, s-a autosesizat și a mers direct la respectiva construcție pentru a face verifică.

În urma investigațiilor a reieșit că imobilul a fost construit legal în urmă cu mai bine de 10 ani.

„Spațiul verificat apare în extrasul de Carte Funciară și există contract de vânzare cumpărare din anul 2013, fapt pentru care nu se pot dispune măsuri. Nu au fost executate alte lucrări de la cumpărarea acestuia” , au precizat oficialii Poliției Locale Brașov.

@travel.on.repeat1 📍Brașov, oras de poveste – Romania 🇹🇩 O casă pe un bloc?!? Da, se poate, in Brasov! Respectiva construcție este perfect legală și are deja o vechime de mai bine de un deceniu. Accesul spre spațiul cu pricina se face prin scara blocului, pe o scară metalică. 📌Save this location and don’t forget to follow me for other wow places! . . . #brasov #hailabrasov #visitbrasov #romania #visitromania #experienceromania #romaniamagica #magicalromania #romaniamagnifica #imaginidinromania #vibesofromania #romaniainpics #travelromania #igromania #exploreromania #romaniaturistica #picioarecalatoare #romania_ig #promovezromania #romania_ta #undevanromania #romaniainspo #romaniapitoreasca #dji Iti doresti si tu o casa la inaltime?!@promovezromania @Romania @@undevanromania @Romania magnifica 🇷🇴 @Romania @romania.turistică @Magical România ♬ original sound – travel.on.repeat

Citește și: Vești proaste pentru persoanele care stau la bloc! Ce amenzi riscă românii gălăgioși

Oamenii legii au mai trasnmis și faptu că imobilul a avut autorizație de construire chiar din anul 1999, precizând că respectiva construcție are o suprafață de 42,,02 metri pătrați.

„A avut autorizație de construire din septembrie 1999 și certificatul de dare în folosință este din martie 2000. Are o suprafață de 42,02 mp. Accesul se face din scara de acces comuna de la et. 8, pe o scară metalica către zona terasei blocului”, au mai transmis oamenii legii.

Vila de pe un bloc zgârie-nori din India

Conacul de 20 de milioane de dolari a fost construit pe un zgârie-nori de 33 de etaje. Proprietarul este un magnat din India, care s-ar putea să nu locuiască vreodată în imobil, potrivit Business Insider.

Casa a fost proiectată pentru omul de afaceri Vijay Mallya, care a fugit din India în Marea Britanie, fiind acuzat de presupuse infracțiuni financiare și s-ar putea să nu locuiască niciodată în locuința excentrică.

Concacul este situat deasupra unui complex de apartamente de lux cu 33 de etaje din Bengaluru, India și are aproximativ 4.000 de metri pătrați, două etaje, un heliport, grădini luxuriante, o piscină infinită și o punte de vizionare la 360 de grade. Casa are o valoare estimată la 20 de milioane de euro.