Amenzi colosale pentru românii care stau la bloc. Ce trebuie să știe cu toții. Iată de ce obicei ar trebui să vă feriți

Românii care locuiesc la bloc au mai multe reguli de respectat ca să nu riște să primească amenzi uriașe, care îi pot lăsa fără bani în buzunar.

26 mart. 2024, 20:11
Amenzi colosale pentru românii care stau la bloc. Ce trebuie să știe cu toții. Iată de ce obicei ar trebui să vă feriți

Așadar, iată ce trebuie să știe toți românii care stau la bloc. Acum, mai mult ca oricând, sunt predispuși amenzilor dacă nu cunosc niște reguli clare. De dragul primăverii și al sezonului grătarelor, mulți ignoră reguli importante.

Nu mulți știu că nu au voie să facă grătar pe balcon. Tentația e mare, mai ales acum, de 1 Mai, însă cine face acest lucru riscă să plătească amenzi foarte mari.

Autoritățile trag un semnal de alarmă în fiecare an. Grătarele nu pot fi făcute oriunde, cu atât mai puțin pe balcoanele locuințelor, ci doar în locuri amenajate.

Citește și Cât ar urma să fie valoarea salariului minim de la 1 iulie 2024. Simona Bucura-Oprescu a explicat cum se va aplica legea

Fumul emanat de focul de pe grătar poate fi foarte deranjant pentru vecini, iar ei au dreptul să sune la poliție. În plus, aprinderea grătarului pe balcon poate fi și periculoasă. Un moment de neatenție este suficient pentru ca totul să se transforme într-o tragedie cu victime colaterale.

Dacă e chemată poliția, lucrurile se complică foarte mult. Cel care a aprins grătarul pe balconul blocului va primi o amendă destul de mare pe care va fi nevoit să o plătească. O astfel de petrecere cu grătar pe balcon poate costa 5.000 de lei. Aceeași regulă se aplică și celor care fac grătar în fața blocului.

Doar în locuri amenajate se poate face grătar, însă și acolo sunt reguli. Cei care fac grătare în astfel de spații, trebuie să supravegheze mereu flacăra pentru a nu se produce incendii de vegetație. E important, de asemenea, ca oamenii să nu hrănească diversele animale care și-ar putea face apariția datorită mirosului de carne. Unele dintre ele s-ar putea să fie agresive și periculoase.

Curățenia după grătar este și ea foarte importantă. De cele mai multe ori, românii tind să lase în urma lor munți de gunoaie. Autoritățile îi îndeamnă pe toți să strângă resturile lăsate în urmă dacă vor să stea departe de amenzi.

Citește și Sunt sau nu bani pentru majorarea pensiilor din septembrie? Ce spune fostul ministru al Muncii, Marius Budăi